avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilirea pensiei alimentare a minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilirea pensiei alimentare a minorului

fetita mea are 7 ani,sunt divortata cu sentinta definitiva si irevocabila,din 2008,sotul meu cetatean roman cu rezidenta britanica(la fel ca mine si fetita)a ramas in uk....as dori sa va intreb cum se v-a stabili pensia alimentara?raportat cu salarul lui sau la cel minim in rom?se stie cu siguranta unde lucreaza.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 14:38, 17 Iulie 2013
Pensia de intretinere se stabileste raportal la veniturile pe care le realizeaza tatal minorului insa trebuia cu certitudine sa indicati instantei de judecata cu exectitate locul sau de munca pentru a se face adresa prin corespondenta cu strainatatea. Puteti daca exista intelegere sa ii solicitati lui sa va aduca veniturile pentru a scuti o perioada lunga de timp cat ar trebui ca instanta sa astepte raspunsul din strainatate.
SUCCES
multumesc,nu exista intelegere aici e partea rea,nu pot avea acces la payslips-uri,si am inteles ca anglia nu are nici un fel de acord cu rom in acest sens iar pensia se va stabili la nenitul minin in romania chiar daca se cunoaste detalii despre locul de munca
Daca el are rezidenta britanica in Anglia si puteti face aceasta dovada si nu puteti face dovada veniturilor puteti sa solicitati stabilirea contributiei legale de intretinere la salariul minim pe econimie din Anglia care se ridica la peste 1000 de euro, nu va pot preciza exact.
Cu siguranta se va stabili o pensie raportata la aceasta suma si nu la salariul minim din tara noastra. Merita sa luptati !!!!!
Pensia de intretinere poate fi raportata la salariul minim pe economia din Anglia.
nuky a scris:

fetita mea are 7 ani,sunt divortata cu sentinta definitiva si irevocabila,din 2008,sotul meu cetatean roman cu rezidenta britanica(la fel ca mine si fetita)a ramas in uk....as dori sa va intreb cum se v-a stabili pensia alimentara?raportat cu salarul lui sau la cel minim in rom?se stie cu siguranta unde lucreaza.multumesc anticipat

Ati divortat din 2008 si pana acum nu ati avut stabilita pensie alimentara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere; venituri in strainatate danmocanu77 danmocanu77 am divortat si avem copil impreuna fostul sot lucreaza in strainatate, pensia alimentara se plateste dupa legile din Romania sau legile tari respective unde ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara corina cristina corina cristina Buna ziua.va rog cu o lamurire.Am divortat de sot in urma cu trei ani,acesta fiind plecat in stainatate.In urma divortului a ramas in ingrijirea mea fetita de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - tata stabilit in anglia ancutel ancutel Cum se calculeaza pensia alimentara in cazul in care parintele care ar trebui sa o plateasca s-a stabilit in Anglia dupa divort si declara ca nu obtine nici un ... (vezi toată discuția)