avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere; venituri in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere; venituri in strainatate

am divortat si avem copil impreuna fostul sot lucreaza in strainatate, pensia alimentara se plateste dupa legile din Romania sau legile tari respective unde lucreaza?
Cel mai recent răspuns: alina.alinus , utilizator 10:56, 29 Februarie 2012
In raport de veniturile pe care le realizează, atât in ţară cât şi in străinătate, legea aplicabilă este legea română.
in functie de veniturile lui din strainatate.1/4 din veniturile obtinute de parat acolo.
daca dv. vi s-a incredintat minorul iar instanta nu a stabilit o pensie de intretinere pentru acesta- va trebui sa va actionati fostul sot in instanta pentru a fi obligat la plata pensiei de intretinere ce se vastabili in conformitate cu legea locului unde s-a pronuntat si divortul...(ROMANIA)
''pensia se plateste in raport cu veniturile celui care o datoreaza si cu nevoia celui care o cere''
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
sebastian-barbulescu, utilizator
Pensia de intretinere poate fi raportata la venitul net obtinut, sau la salariul minim pe economia nationata a statului unde sotul dumneavoastra are resedinta, daca a obtinut rezidenta .

Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
am urmarit discutia si ce am inteles eu e ca daca fostul sot lucreaza in belgia si el isi scoate actele ptr a nu palti pensie alimentara,dar are carte de belgia.se anuleaza si aia .adik permis de sedere pe un an.minimul pe economie in belgia e de 1200 euro.adik daca e rezident ,ar trebui sa-mi dea 25 la suta din 1200.?va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara tată roman, lucrator în străinătate ... Emma12345 Emma12345 Bună seara! Dacă tatăl este roman, dar lucrează în străinătate cu forme legale, ce pensie alimentara trebuie sa plateasca unui copil minor? Se ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat!- pensie de întreținere catalina45 catalina45 Buna seara....in luna ianuarie .a.c. am deschis actiune pentru pensie intretinere minor. Fostul sot se afla in strainatate cu sotia, respectiv Italia. L am ... (vezi toată discuția)
Cum pot mari pensia alimentara?? Dragoi Simona Dragoi Simona Fostul meu sot plateste o pensie alimentara mica,cum pot si ce trebuie sa fac sa o maresc,avand invedere ca si-a schimbat locul de munca,iar el plateste pensia ... (vezi toată discuția)