am divortat si avem copil impreuna fostul sot lucreaza in strainatate, pensia alimentara se plateste dupa legile din Romania sau legile tari respective unde lucreaza?
daca dv. vi s-a incredintat minorul iar instanta nu a stabilit o pensie de intretinere pentru acesta- va trebui sa va actionati fostul sot in instanta pentru a fi obligat la plata pensiei de intretinere ce se vastabili in conformitate cu legea locului unde s-a pronuntat si divortul...(ROMANIA)
''pensia se plateste in raport cu veniturile celui care o datoreaza si cu nevoia celui care o cere''
Pensia de intretinere poate fi raportata la venitul net obtinut, sau la salariul minim pe economia nationata a statului unde sotul dumneavoastra are resedinta, daca a obtinut rezidenta .
am urmarit discutia si ce am inteles eu e ca daca fostul sot lucreaza in belgia si el isi scoate actele ptr a nu palti pensie alimentara,dar are carte de belgia.se anuleaza si aia .adik permis de sedere pe un an.minimul pe economie in belgia e de 1200 euro.adik daca e rezident ,ar trebui sa-mi dea 25 la suta din 1200.?va multumesc