avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pensia alimentara

Buna ziua.va rog cu o lamurire.Am divortat de sot in urma cu trei ani,acesta fiind plecat in stainatate.In urma divortului a ramas in ingrijirea mea fetita de opt ani.instanta a hotarat ca tatal sa plateasca pensia alimentara in valoare de 9 sute de mii conform salariului mediu de atunci.avand un salariu decent in strainatate,respectiv Anglia,a trimis la 2-3l uni cate 4-5 milioane cam un an si jumatate dupa care nu a mai trimis nimic motivand ca a trimis mai mult decat trebuia.intebarea mea este;se ia in considerare in instanta ca fiind plata pensiei alimentare efectuata in avans? Multumesc mult...
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 13:22, 27 Noiembrie 2010
Pensia de intretinere presupune prestatii lunare/periodice care nu se pot constitui in depozite in avans. A platit mai mult pentru ca a avut mai mult, va plati cat a stabilit instanta, periodic, pana la majoratul copilului.
Pe baza sentintei il puteti executa chiar daca este in Anglia puteti nface o plangere la Ambasada Regatului Unit al Marii Britaniei si cereti ca sa fiti ajutata in acest sens .Aveti grija legea Britanica este foarte dura.
Buna ziua !
Va sfatuiesc sa depuneti o plangere penala impotriva sotului pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, art. 305, alin(1), lit c),art. conform caruia neplata cu rea-credinta, timp de doua luni, a pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda .
Nu se poate lua in considerare o plata mai mare, aceasta fiind o liberalitate din partea sotului, avaand in vedere ca nimeni nu l- a obligat la aceasta.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara aleboghie aleboghie Buna ziua! Numele meu este Chelba Ioana Maria si doresc sa va prezint urmatoarea situatie : In urma cu aproximativ 7 ani am divortat de sotul meu, obtinand ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara in avans? silviasylvana silviasylvana Buna ziua,am divortat acum un an si am doi copii minori incredintati spre crestere si educare .Tatal lor trebuie sa le plateasca 377 lei pt fiecare copil...dar ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tutu12 tutu12 O cunostiinta a incheiat un proces de divort dupa aproximativ un an de zile ,supa toate caile de atac . Zilele astea trebuie sa se faca definitiva dat fiind ... (vezi toată discuția)