Buna ziua.va rog cu o lamurire.Am divortat de sot in urma cu trei ani,acesta fiind plecat in stainatate.In urma divortului a ramas in ingrijirea mea fetita de opt ani.instanta a hotarat ca tatal sa plateasca pensia alimentara in valoare de 9 sute de mii conform salariului mediu de atunci.avand un salariu decent in strainatate,respectiv Anglia,a trimis la 2-3l uni cate 4-5 milioane cam un an si jumatate dupa care nu a mai trimis nimic motivand ca a trimis mai mult decat trebuia.intebarea mea este;se ia in considerare in instanta ca fiind plata pensiei alimentare efectuata in avans? Multumesc mult...
Pensia de intretinere presupune prestatii lunare/periodice care nu se pot constitui in depozite in avans. A platit mai mult pentru ca a avut mai mult, va plati cat a stabilit instanta, periodic, pana la majoratul copilului.
Pe baza sentintei il puteti executa chiar daca este in Anglia puteti nface o plangere la Ambasada Regatului Unit al Marii Britaniei si cereti ca sa fiti ajutata in acest sens .Aveti grija legea Britanica este foarte dura.
Buna ziua !
Va sfatuiesc sa depuneti o plangere penala impotriva sotului pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, art. 305, alin(1), lit c),art. conform caruia neplata cu rea-credinta, timp de doua luni, a pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda .
Nu se poate lua in considerare o plata mai mare, aceasta fiind o liberalitate din partea sotului, avaand in vedere ca nimeni nu l- a obligat la aceasta.
Cu stima !
Pensie alimentara
aleboghie
Buna ziua! Numele meu este Chelba Ioana Maria si doresc sa va prezint urmatoarea situatie :
In urma cu aproximativ 7 ani am divortat de sotul meu, obtinand ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
tutu12
O cunostiinta a incheiat un proces de divort dupa aproximativ un an de zile ,supa toate caile de atac .
Zilele astea trebuie sa se faca definitiva dat fiind ... (vezi toată discuția)