avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua! Numele meu este Chelba Ioana Maria si doresc sa va prezint urmatoarea situatie :
In urma cu aproximativ 7 ani am divortat de sotul meu, obtinand tutela copilului si obligatia tatalui de a plati pensie alimentara in quantum de 480 ron. Fostul sot a platit pensie aprox. 1 an de zile dupa care nu a mai platit si nu a mai fost de gasit, afland ulterior ca a plecat in Anglia, la munca( fostul sot este roman , nu are cetatenie engleza). Acum doi ani, reintorcandu se in tara, m am adresat unui birou judecatoresc de executare silita , obtinand in urma acestei actiuni o suma mica din cea datorata, dupa care, fostul sot a dat iarasi bir cu fugitii, plecand din nou in Anglia. Intrebarea mea este daca exista o cale pt a obtine suma restanta ( care este aprox. 40000 ron) si pensia alimentara lunara ? Mentionez ca acesta lucreaza in Anglia, cu contract de munca...cunosc doar natura job ului, nu si numele angajatorului sau localitatea. Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra!:)
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2020
aleboghie, utilizator
Cel mai recent răspuns: aleboghie , utilizator 08:32, 20 Mai 2020
Buna ziua,
Luati legatura cu un avocat care sa va ajute, prin ambasada Marii Britanii, sa aflati mai multe de el si dupa aceia sa va adresati instantelor.
Mai încercați la un executor judecătoresc din România, iar dacă nu recuperați toată suma încercați executarea silită direct în Marea Britanie, dar ar trebui să cunoașteți angajatorul fostului soț.
Buna ziua! Multumesc pt raspunsuri! Precizez ca nu are imobil sau masina pe numele lui in Romania
Se poate executa hotararea pe care o aveti si pe ultimii trei ani. Procedura o gasiti pe saitul MJ sau angajati un avocat. Nu e usoara. Intai insa e necesar sa aflati macar orasul lui de resedinta, de lucru.
De asemenea, puteti cere in instanta marirea pensiei de intretinere. Gasiti modele de cereri pe portal.just.ro.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentară din uk Krisstinaa Krisstinaa Imediat după divorț (la notar) fostul soț s-a mutat in Anglia,acesta plătește pensia alimentară raportată la salariul care îl avea în România,nu la ... (vezi toată discuția)
Executare silita liviuucv liviuucv Buna ziua. In urma cu doi ani am obtinut in instanta dreptul de a o executa silit pe fosta sotie, Numai ca lucreaza in alta tara, nu are venituri in RO si nici ... (vezi toată discuția)
Popriri pe salariu dragos_bdi dragos_bdi Buna ziua, As avea nevoie de un ajutor pentru a intelege exact cum vor decurge lucrurile de acum incolo. In prezent am un venit net de 800 de ron. La ... (vezi toată discuția)