avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita

Buna ziua. In urma cu doi ani am obtinut in instanta dreptul de a o executa silit pe fosta sotie, Numai ca lucreaza in alta tara, nu are venituri in RO si nici proprietati, Exista o varianta pentru a realiza aceasta executare in Anglia? Intentarea unui proces acolo ar fi o solutie, exista temei legal?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 14:33, 25 Septembrie 2022
Da, o puteți executa silit acolo, dar trebuie să angajați un executor judecătoresc din Anglia din zona ei de domiciliu.

O mai puteți executa silit și din România prin intermediul Ministerului Justiției. Este la minister un departament special în acest sens. Intereseați-vă, că e mai comod și mai ieftin prin MJ.
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2022
Dapix, utilizator
Se poate apela la procedura executării internaționale a pensiei de întreținere, procedură care se face prin intermediul Autorităților Centrale din țările participante. Autoritatea Centrală din România este Ministerul Justiției.
Ar trebui să apelați la avocat, deoarece depunerea cererii trebuie însoțită de mai multe acte, respectiv: sentința legalizată, Anexa VI etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere hotarare din japonia ancutica ancutica Cum se procedeaza pentru a recunoaste si executa o hotarare din japonia? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Cum pot obtine pensia alimentara daca tatal nu trimite banii din anglia? gheorghemonica80 gheorghemonica80 daca am o hotarare definitiva in care am castigat in urma procesului de majorare pensie de intretinere 1/4 din venitul lui ...insa el este in anglia...cum pot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. fiul meu, persoana încadrată in gradul grav de handicap, ... CristinaVoicu CristinaVoicu Buna ziua. Fiul meu, persoana încadrată in gradul grav de handicap, si-a dat in judecată tatăl pentru pensie de întreținere. Sunt divorțată de tatăl ... (vezi toată discuția)