avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Executarea silita cf NCPC
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Executarea silita cf NCPC

1. litigiul (actiune in pretentii) a fost inceput pe vechiul cod. hotararea s-a pronuntat in aprilie 2013. Punerea ei in executare si o eventuala contestatie la executare este supusa NCPC sau vechiului cod?
2. debitorul are sediul in Bucuresti. Creditorul este din Timis. Executoruil la care a apelat creditorul functioneaza in raza C de Apel Timis. Acest executor poate popri contul din Bucuresti al debitorului (care are un sediu secundar si in Timis)?
3. Hotarare obtinuta in cadrul unei actiuni judecate pe NCPC - este executorie? Poate fi pusa in executare inainte de promovarea/solutionarea caii de atac?
Cel mai recent răspuns: lorelaurentiu , utilizator 19:38, 16 Iulie 2013
Potrivit art. 24 NCPV disp.acestei legi sunt aplicabileproceselor si executarilor siliteincepute dupa intrarea in vigoarea a acestei deci dupa februarie 2013.
Orice punere in executare sau contestatie la executare facuta dupa luna februarie 2013 este supusa noilor reglementari,. Executorii inainte aveau competenta teritorila restansa insa acum legea le da voie sa porneasca o execurare silita in orice parte a tarii.
Hotararea care se cere a fi executata nu estte executorie decat daca este definitiva - vezi art. 633-634 NCPC:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate cere incuviintarea executarii silite la o hotarare data in prima instanta, cu drept de apel? Adrian_MG Adrian_MG Se poate cere incuviintarea executarii silite la o hotarare data in prima instanta, cu drept de apel, dupa procedura veche? De mentionat este faptul ca ... (vezi toată discuția)
Procedura legalizari petre_marian petre_marian buna seara.am o sentinta si o deczie dar s-a declarat recurs.La judecata de fond am castigat o suma de bani reprezentand o sulta,iar la apel dupa o perioada ... (vezi toată discuția)
Termen executare titlu executoriu danflisc danflisc Buna seara, Va cer o parere avizata referitoare la urmatoarea speta ptr a sti cum sa actionez incontinuare. In prima instanta, intro actiune de lichidare regim ... (vezi toată discuția)