avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Publicatie de vanzare pe un teren in indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Publicatie de vanzare pe un teren in indiviziune

Am nevoie urgenta de un sfat
:
Sintem 6 coproprietari ai unui teren de 4 ha.
Unul dintre acesti coproprietari a imprumutat o suma de 100.000 de Euro,pe care nu i-a restituit creditorului.
Acest creditor a angajat un executor judecatoresc,care sa-i rezolve problema.Executorul a supus terenul in vanzare,prin executare silita ptr.a se recupera cota detinuta de debitor.?(CRED!)
Licitatia de vanzare a avut loc la sediul executorului judecatoresc,in data de 03.03.2009,fara sa fie instiintat nici unul din ceilalti 5 coproprietari.-Este legala ac.procedura ?
Aseara mi-a parvenit un exemplar din publicatia de vanzare,in care se specifica ca terenul este evaluat de un expert tehnic la suma de 77.120 de lei?,ca s-au indeplinit toate formalitatile premargatoare vanzarii9(PV de situatie imobiliara,emiterea de somatie comunicata debitorului pe15.12.2008,somatie catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara ce a fost inscrisa si in Cartea Funciara ,in favoarea creditorului.cf.incheierii nr...din 05.12.2008 emisa de OCPI )
Sint invitati la licitatie toti cei care revendica un drept asupra imobilului(adica si ceilalti coproprietari?),care vor trebui sa depuna in scris doleantele,pina la data licitatiei,altfel nu vor fi luate in considerare ulterior.(CUM POT DACA N-AM FOST ANUNTAT)
Publicatia de vanzare s-a afisat la sediul executorului judecatoresc unde a avut loc licitatia.
Astazi luind legatura cu executorul judecatoresc si cerind lamuriri asupra fazei in care se afla actiunea, si daca s-a vandut sau nu terenul...am fost executati si noi,spunindu-ne ca nu poate sa ne ofere nici o lamurire.
Mai mult intrebind de ce nu am fost instiintati si noi ceilalti coproprietari de vanzarea silita a terenului supus licitatieini ,ni s-a raspuns sec,...ca noi nu stim ,...si ca legea nu prevede asa ceva !!!

Va rog mult de tot ajutati-ma si pe mine referitor la ac.caz.
ESTE SAU NU LEGAL CUM S-A PROCEDAT?
ERA SAU NU NECESARA,(SAU OBLIGATORIE) SI PREZENTA CELORLALTI COPROPRIETARI?
CE ESTE DE FACUT LA ORA ACTUALA?
LA CE ARTCOLE DE LEGE SA APELAM?

MULTUMESC MULT DE TOT SI ASTEPT UN RASPUNS URGENT
Cel mai recent răspuns: barbutadddddddddddddd , utilizator 14:42, 19 Martie 2009
Nu este nimeni care sa ma poata ajuta ?

As fi dorit de asemenea sa aflu daca executorul judecatoresc avea dreptul sa actioneze , in acest caz ,fara o hotarire judecatoreasca!
Chiar nimeni nu stie nimic din ce-am expus?
Am gasit legea ,este lg.188/2000,actualizata in 2007,legea executorilor judecatoresti,dar n-am inteles din ce-am citit,daca executoriii judecatoresti au dreptul sa supuna spre vanzare un teren prin executare silita,fara o hotarire judecatoreasca .

Va rog frumos poate ma poate ajuta cineva,care cunoaste despre ce e vorba!
Dacă creditorul are un titlu executoriu, poate cere vînzarea silită a bunurilor debitorului. În situaţia expusă de dumneavoastră, nu poate, în niciun caz, să scoată la licitaţie întregul bun, ci doar cota parte deţinută de debitor, care poate fi vîndută fără acceptul (mai mult, fără încunoştiinţarea) coproprietarilor. Cel care va cumpăra cota va deveni coproprietar în locul celui executat silit.

Celelalte cote nu pot face obiectul executării silite decît dacă coproprietarii s-au obligat alături de debitor.
Multumesc mult !

Tocmai aceasta este problema!.Ac.titlu executoriu, il poate da numai instanta de judecata,sau il poate da simplu si executorul judecatoresc?,...sau cine mai poate avea ac.calitate,?...ptr.ca in instanta nu a fost supus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita-publicatie vanzare mariamn mariamn Daca un imobil este supus executarii silite si scos la vanzare, unde trebuie sa apara Publicatia de vanzare si de catre cine? Numai de catre executor ... (vezi toată discuția)
Executare silita getuta getuta in urma unei contestatii la executare instanta a hotarat : "s-a anulat procesul verbal de situatie, intocmit de executorul judecatoresc deoarece nu s-a ... (vezi toată discuția)
Instiintare de la executor getuta getuta Dupa ce-am depus la instanta a doua contestatie la executare, deoarece executorul nu respecta sentinta definitiva si irevocabila data la prima contestatie, si ... (vezi toată discuția)