avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari asociatie proprietari

Buna ziua,
In luna mai aveam o restanta de 2400 lei. In luna iunie am platit 1400 lei din aceasta restanta, Au mai ramas 1000 lei din restanta plus intretinerea din luna in curs, respectiv 1200 lei.
In luna iunie la rubrica penalizari este mentionata suma de 116 lei.
Va rog sa ma lamuriti: daca la sfarsitul lunii iunie mai aveam doar 1000 lei restanta de ce mi-a perceput penalizare la suma de 1900 lei. (Asta din explicatia care mi-a dat-o administratorul)
Daca a perceput penalizari de asociatie (0,06%/zi la suma de 1900 lei) nu trebuia sa fie pana in data la care am platit?

Va multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:33, 18 Iulie 2013
O asociatie de proprietari are obligatia de a calcula penalizari pentru debite restante, conform legii si a regulamentului propriu. Acest calcul se face de obicei odata cu intocmirea listelor de plata cand rezultatul se si scrie pe coloana respectiva.
Pentru ca acest calcul se face de obice manual, pentru comoditate, administratorul asteapta pana cand proprietarul vine si achita, integral sau partial debitul care provaca penalizari. In aceasta situatie, el cunoaste exact nr. de zile de intarziere a debitelor componente pe luni, functie de regula sistemului propriu de penalizari. Acest lucru trebuia sa va explice administratorul, dar probabil ca nu el intocmeste aceasta situatie. Oricum, trebuia sa va lamureasca. Puteti cere un desfasurator al calcului aplicat si a sumelor rezultate.
Din prima observatie, am impresia ca s-a procedat corect. Ce este incorect la as. dvs., este faptul ca penalizarile nu sunt calculate si afisate in fiecare luna, astfel daca suma de 116 lei provenea din 15 lei penalizare pentru prima luna de intarziere, 45 pentru a doua... si in final aparea 116 lei, mai era vre-o problema de a intelege? Apoi, asa cum zicea si @adiantot, probabil ca diferenta de 500 lei care nu a fost penalizate, se afla inca in perioada de gratie, deci nu i se calculeaza penalizari. Din desfasurator puteti deduce singur aceste lucruri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante la plata intretinerii sorraine sorraine buna ziua. am o restanta de cateva luni la intretinere.(1000 lei). platesc lunar o suma de 150 lei.atat imi permit deocamdata . pot sa cer casierului sa mi ... (vezi toată discuția)
Afisare intretinere mnmgfd mnmgfd Va rog sa imi spuneti cate zile trebuie afisata intretinerea la vizier? Multumesc! (vezi toată discuția)
Calculul penalitãtilor la întretinere cioarec carmen cioarec carmen Pe data de 23.05.2013 s-a dat o hotărâre judecătorească prin care se stabilesc datoriile ce le am la întreţinere + penalităţi ,ambele calculate până ... (vezi toată discuția)