avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contract pensii, contract de asigurare sociala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contract pensii, contract de asigurare sociala

am dorit sa inchei un contract de asigurare sociala pt fiul meu cu handicap grav cind am ajuns la casa de pensiiOradea mau refuzat sub motivul ca el are o indemnizatie si nu poate primi pensie de invaliditate,eu am vrut doar sa inchei doar un contract stiu ca orce cetatean al romaniei are acest drept.Dupa multe insistari am primit un formular tip cerere si sa alaturam acestei cerei certificatul de handicap sa motivam de ce dorim incheierea acestui contract si ei vor decide daca acest cetatean are dreptul sa incheie contract cu alte cuvinte casa de pensii Oradea refuza sa incheie contract de asigurare cu persoanele cu handicap.Cind am spus ca vreau sa fac un contract pe numele meu am primit un formular contract de asigurare sociala au cerut copie buletin sa platesc 250 lei la caserie.Insa cind au vazut ca formularu este complectat pe numele fiului meu care era cu mine ca sa semneze in prezenta lor au refuzat sa imi preia dosarul,au spus sa depun mai intii cererea Nu am cunostinta de cauza ca pt persoanele cu disabilitatii in Romania ar fi alte legii,am verificat legea persoanelor cu disabilitati precum si legea pensiilor nicaier nu am gasit ca aceste persoane nu sint cetateni cu aceias drepturi va rog sa ma ajutati cum as putea sa solutiones acesta problema,mentiones nu sint singura in acest caz .Va multumesc anticipat:((:((:(
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:05, 9 August 2013
Aveti dreptate, faceti o sesizare la Casa Nationala de Pensii Publice.
Buna dimineata As dori sa stiu daca pe plan local as putea sa ma adreses cuiva ,inafara de acea sesizare la CNPP?=D>
Va puteti adresa la Casa Judeteana de Pensii Publice dar spuneti ca ati fost acolo si v-a refuzat.
Tocmai cu ei am aceasta problema ca nu vor sa incheie contractul de asigurare cu persoanele cu handicap binenteles asta nu o spun in gura mare dar cu diferite probleme ne refuza ba calculatorul nu functionraza sa revenim peste 2 zile porma este vinerea nu este zi cu publicu luni sa drpunem cerere si porma sa asteptam o luna pt raspuns,deci neamina permanent cu motive nrsintite
1. Si de aceea eu v-am recomandat sa faceti o sesizare la CNPP si sa spuneti si ce probleme aveti cu CJPP.

2. Sesizarea o puteti face si pe e-mail la: petitii.sesizari@cnpas.org

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate andreeaviviana andreeaviviana Fiica mea cu grad de handicap grav congenital permanent , varsta 18 ani, a fost incadrata corect in grad invaliditate 1 litera c(boala obisnuita) ? In ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate fara cotizare poplavinia poplavinia Buna! Verisoara mea are 40 de ani si este diagnosticata cu tetrapareza spastica inca de la 18 ani. Are gradul 1 de handicap, asistent personal si o ... (vezi toată discuția)
O persoana cu handicap gr. i poate incheia un contract de asigurare socialã cu casa de pensii? alexandru34 alexandru34 Buna ziua! Va rog sa imi acordati cateva sfaturi sau pareri la urmatoarea situatie: o persoana incadrata in gradul I de handicap ( handicap vizual ) se ... (vezi toată discuția)