avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca suspendat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca suspendat

Pe perioada suspendarii contractului de munca(ex: pentru cresterea copilului mai mic de 2 ani) se poate modifica salariul de incadrare in conformitate cu grila de salarizare din firma si inscrie aceasta modificare in cartea de munca?
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 21:59, 7 Mai 2009
NU. Pe perioada suspendarii contractului de munca nu se pot opera modificari de acest gen.Modificarile se pot face dupa reinceperea activitatii.
DA in cazul majorarii salariul conform modificarii salariului minim pe economie. Ex: muncitor necalificat cu salariul BRUT 550ron.....(2009)
Dupa venirea din CCC salariata va primi o decizie de reincepere a activitatii in care i se va specifica salariul actual care va tine cont de toate modificarile intervenite intre timp.
Pe durata suspendarii CIM acesta nu sufera modificari nici macar pentru salaruiu minim pe economie, modificarile se fac abia dupa revenirea la locul de munca.
Am si eu un caz: in februarie 2004 un salariat isi depune demisia si pleaca din firma (pe motiv ca nu primise salriul 2 luni si i s-a refuzat plata unui concediu medical). In iunie 2004 firma il cheama in judecata pentru delapidare. Procesul este in desfasurare si azi. In 2005 salariatul primeste fisa fiscala din care reiese ca a lucrat in respectiva firma pana la sfarsitul lui Martie. Pe data de 05.05.2009 firma inregistraza la ITM o decizie pentru suspendarea contractului de munca a respectivului salariat incepand cu data de 01.04.2004 conform art.52 alin.1!?
Neluand in calcul ca decizia pe care ei au inregistrat-o este totalmente nula, as avea si eu doua intrebari:
1. Presupunand ca acel contract ar fi fost intr-adevar suspendat cu data de 01.01.2004, salariatul respectiv nu ar fi trebuit trecut pe statele de salarii cu venituri 0?
2. In meomentul in care se faceau toate declaratiile lunare (CAS, somaj, sanatate), respectivul nu ar fi trebuit sa figureze si el pe acele declaratii? (Stiu sigur ca in declaratia pentru somaj exista o rubrica cu "numar ore suspendate.)

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Suspendare cim, demisie, cercetare prealabila rrramor rrramor Buna ziua, va rog frumos sa ma indrumati in urmatoarea problema: s-a descoperit ca un angajat al firmei vindea produse catre firma noastra, prin intermediul ... (vezi toată discuția)
Cum se completeaza in carnetul de munca somajul tehnic ? amondaos amondaos Dupa ce mai intai ITM-ul a spus ca perioada de somaj tehnic prevazuta de OUG 28/2009 nu se opereaza in carnetul de munca, acum a revenit asupra celor ... (vezi toată discuția)
Furt si fals in state- ff urgent eujad eujad in data de 27.04 se face comisie de verificare a statelor si a documentelor de la salarizare. in data de 29.04 s-a incheiat procesul verbal prin care se spune ... (vezi toată discuția)