avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Evaluare imobil
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Evaluare imobil

Fostul sot cu care sunt in partaj judiciar, a evaluat imobilul la un pret cu care nu sunt de acord, avand in vedere ca depaseste valoarea de piata in acest moment (am convenit tacit sa-i platesc sulta, deci ii convine o valoare cat mai mare). Daca solicit expertiza tehnica, valoarea data de expert poate fi mai mica, aprox. identica sau mai mare decat cea stabilita de fostul sot. Prin ce mijloace legale pot determina o valoare cat mai corecta, avand in vedere ca vanzarea libera pe piata nu este o solutie pe care acesta o accepta?
Multumesc
Puteti avea obiectii la evaluarea facuta si totodata puteti solicita instantei sa va aprobe o noua evaluare. Problema pe care ati pus-o tine numai de expert, expert care foloseste indici de evaluare conform unor norme. Este posibil sa gaseasca alte valori functie de indicii luati in calcul, vechime constructie, degradare, distanta mijloace de transport, zona, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune asupra imobil, dupa divort ContSters62689 ContSters62689 In urma cu cativa ani am divortat, fara partaj. In apartamentul proprietate comuna, de doua camere, locuiesc acum fosta sotie si copilul de 16 ani, care i-a ... (vezi toată discuția)
In atentia avocatiilor pledanti: confuzia intre notiuni. denaturarea realitatii. valabilitatea raportului de expertiza judiciara. legalmgm legalmgm O prima consecinta a confuziei intre notiunile de \"valoare de circulatie\" si cea de \"valoare de piata\". Statistic vorbind, avocatii pledanti au observat ... (vezi toată discuția)
Partaj - 2 întrebãri Cristian Marian Cristian Marian 1. Cum este mai avantajos când se face cerere de partaj: să ceri imobilul (având în vedere că minorul mi-a fost încredințat mie) sau să cer sultă ... (vezi toată discuția)