cred ca acest lucru se poate numai in romania.am o hernie de disc si nu am voie sa ridic greutati,fapt care l-am anuntat la angajare si m-i s-a spus ca nu e nici o problema.acum dupa aproape un an in care nu am fost menajata am avut o discutie cu sefa in care i-am spus ca ma simt foarte rau iarea m-ia raspuns ca sa-mi iau medical daca sint bolnava.a doua zi chiar nu m-am putut da jos din pat.a venit tata m-a dus la spital unde m-i s-a dat tratament cu recomandarea sa stau la pat 7zile dupa care sa revin la control.asta se intimpla vineri.luni m-am dus la munca sa-mi dea adeverinta pt medic la care sefa a zis ca ea imi da adeverinta dar sa nu vin cu medical ca ea nu ma mai primeste la munca din cauza ca nu am anuntato vineri cind am fost la spital si ca ea s-a interesat si ca are dreptul sa ma dea afara.eu am luat adeverinta si am duso la medic care mi-a dat medical oricum.eu acum ce fac?tot ma simt rau,s-ar putea chiar sa fie nevoie de operatie pe care eu o evit pt ca nu am bani.ajutatima si pe mine cu ceva sfaturi va rog mult.multumesc.:((
Potrivit Codului muncii,art.60-Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata incapacitatii temporare de munca ,stabilita prin certificat medical,conform legii.
Eu va doresc sa faceti rost de bani si sa va rezolvati problema medicala-sanatatea este mai importanta decat orice si chiar si in criza este posibil sa gasiti un loc de munca potrivit capacitatilor d-voastra-si la un angajator care nu a uitat ca este si el om.
Multa sanatate!
va multumesc pt raspuns si pt urarea de sanatate dar eu tot nu stiu ce sa fac pt ca acum cu criza este mai greu sa gasesti in loc de munca(eu sint bucatareasa)am un copil de crescut,astept comunicarea de la divort,nu o sa primim o pensie alim.prea mare-90 ron-care oricum o sa mai dureze si eu ce fac??cit am stat in picioare am fost buna iar acum ca sint rau ma da afara fara sa pot face ceva?scrie undeva ca trebuie sa anunti in prima zi?nu ar trebui sa-mi plateasca medicalul?sa ma dea in somaj?asistenta a spus ca ar trebui sa-mi plateasca daune,ceva chiar nu stiu ce sa fac.multumesc din nou:stunned::stunned:
Probabil la nervi v-a spus ca va da afara ,sunt convinsa ca,daca s-a interesat,stie ca nu poate face acest lucru.Cata vreme zilele in care nu va prezentati la servici au justificare medicala,in cazul d-voastra,nu trebuie sa va faceti griji.
Mai incercati,cu calm,sa-i expuneti situatia d-voastra si poate reactioneaza altfel(poate nu are alta bucatareasa,poate totusi va apreciaza si lipsa d-voastra se simte...)
Nu a fost la nervi , nu stiu cat sa interesat , nu stiu cum sa ii expun situatia , mi-a spus ca a doua zi ii vine alta bucatareasa . Nu cred ca are vreo legatura cu faptul ca ma apreciaza , stie si ea sa faca mancare , chiar daca se simte lipsa mea e prea orgolioasa sa recunosca si cred ca a fost un motiv sa mai reduca din personal pe criza asta . pe mine ma intereseaza daca ar putea macar sa ma dea in somaj pina imi gasesc altceva de munca . Si daca ma duc dupa terminarea medicalului ce fac o oblig sa ma primeasca la munca ? Daca vrea sa ma dea afara cred ca poate sa imi caute tot felu de pretexte . Si cum o oblig eu sa imi dea bani pe medical odata ce ea m-a anuntat ca nu ma mai primeste ? Multumesc pentru raspuns.#-o
Ati deschis in forum inca o discutie pe aceasta tema...
Dragoste cu de-a sila nu se prea poate.
Nici in somaj nu poate sa va dea cata vreme sunteti in concediu medical iar daca dupa aceea ar pune acest lucru in aplicare,legea nu-i mai permite sa angajze alta persoana pe acelasi post.
Multe probleme aveti..mai asteptati si alte sfaturi.
Buna
m83ana@yahoo.com
la mine situatia este putin altfel,este o firma care a avut mai multe puncte de lucru printre care cel in care lucrez eu s-a inchis pe motiv ca nu s-a platit ... (vezi toată discuția)