avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sarcină cu iminență de avort. Ce pot să fac dacă ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sarcină cu iminență de avort. Ce pot să fac dacă administratora firmei mă hărțuiește din această cauză, și nici nu vrea să îmi modifice programul de lucru?

Buna ziua,

Am si eu mai multe nelamuriri. Am 11 saptamani de sarcina, de la prima ecografie mi s-a descoperit un chist pe partea cu sarcina si ulterior la a doua mi-a aparut si un hematom. Anul trecut am mai pierdut o sarcina. Am program de lucru de 8 ore de luni pana vineri, deoarece mai lucrez si sambetele medicul mi-a dat scrisoare medicala pt scurtarea programului si cate saptamani de sarcina am si pt iminenta avort. Prima am dus-o la 5 saptamani la munca, deoarece ma punea sa car suluri foarte mari de materiale pe scari la ultimul etaj, desi sunt asistent manager, administratora firmei devenise foarte frustrata de ce eu nu mai car, asa ca am anuntat. A luat prima scrisoare si a aruncat-o in dulap. A doua i -am dat-o pe 14 februarie si abia azi ma suna ca vrea sa anunte la medicina muncii, dar are nevoie de adeverinta, nu de scrisoare medicala si de ecografie sarcina. Pana acum a stat degeaba si nu a anuntat pe nimeni. Nu inteleg pt ce ecografie si alta adeverinta. De cand am anuntat la munca simt ca ma hartuieste si-a schimbat comportamentul fata de mine, mi-a spus ca trebuia sa o anunt ca intentionez sa raman insarcinata, ca nu e corect ca am ramas insarcinata, ca ea ramane fara om. Din orice tipa la mine, ma incarca cu sarcini cat mai multe. Daca ma simt rau, mereu ma intreaba de ce, sa merg la alti medici sa fac ecografii si in alta parte, la fiecare analiza sa-i dau raportul, mereu acelasi lucru il zice consulta si alte pareri si pt o banala raceala care m-a pus la pat, sa fac test de gripa, sa ma internez, imi tot spune ce sa fac. Am sunat si la medicover pt a intreba daca cei de la medicina muncii solicita ecografia mea si mi-au spus ca nu. De racit tot din cauza administratorei am racit, pt ca m-a pus pe drumuri si in weekend pt un targ si mi-a facut gura ca eu trebuie sa vin neaparat. Sambata mi s-a facut rau de obosela am plecat, duminica m-a chemat iar si imi zicea sa merg la urgente si sa fac ecografie la alt medic. Ma oboseste psihic, ma terorizeaza, pt ea nu este normal nici greturi sa am.
Nu stiu ce intentioneaza, dar medicul meu ginecolog a spus ca ceea ce mi a dat este de ajuns, scrisoarea medicala.
Eventual sa mai iau si de la medicul meu de familie. Programul nu mi l a redus pt ca trage de timp.
In scris cand am anuntat am trecut si articolele legii si mi a zis sa i refac instiintarea ca este jignire la adresa firmei, ca stiu si ei legile.
Pentru scurtarea programului cat ar trebui sa mai astept?

Va multumesc si astept raspunsurile dvs!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: tintea.alexandra , utilizator 15:14, 24 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna Alexandra!
Cere concediu medical de la medicul ginecolog pt iminența de avort. Se poate sa te si interneze Pt monitorizare dacă ai o evoluție nefavorabilă. Discuta cu medicul ginecolog care iti supraveghează sarcina asa cum ai povestit si aici.
Sa auzim de bine!
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua,

Intr-un final mi-a depus administratora dosarul la Itm saptamana aceasta si de la medicina muncii mi s-a aprobat programul de 6 ore, plus pauze la fiecare ora de 10 min. Insa am venit in continuare la 8 ore la munca si cand m-am simtit rau, nici macar nu a binevoit sa-mi spuna sa merg acasa, am zacut pe la munca. Administratora nu mi-a transmis nimic, cand pot sa incep programul la 6 ore, chiar are pretentia sa mai vin si in weekend la munca, dupa ce ca m-a amanat doua luni si ceva cu instiintarea despre starea mea de graviditate la Protectia Muncii si Itm. Daca ma puteti ajuta dvs sa- mi spuneti daca este legal sa incep sa vin la 6 ore macar de pe 2 aprilie sau trebuie sa mai astept ceva de la Itm?

Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2018
tintea.alexandra, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicul de medicina muncii poate contesta concediu de risc recomandat de medicul specialist? crisana crisana Buna ziua .Am si eu o intrebare,la care nu am primit inca raspuns nici de la medicul ginecolog,nici de familie,nici de medicina muncii. In data de 5.12.2014 ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal Ada1012 Ada1012 Am avut un avort spontan la 7 saptamani. La 3 luni am ramas iar insarcinata, dar la 13 saptamani a trebuit sa fac avort din cauza ca bebe avea o malformatie ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal Ale.xa Ale.xa Buna ziua! Sunt insarcinata in 12 saptamani si datorita unui diagnostic de amenintare de avort am primit de la medicul specialist ginecolog scrisoare medicala ... (vezi toată discuția)