avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna

la mine situatia este putin altfel,este o firma care a avut mai multe puncte de lucru printre care cel in care lucrez eu s-a inchis pe motiv ca nu s-a platit chiria iar restul au ramas deschise.Dupa cateva zile ne anunta ca trebuie sa semnam o informare cum ca am intra in somaj tehnic dar fara nici o decizie doar informare.Ne-am dus la Casa de sanatate si de acolo ne-au spus ca nu ne este platit din luna august contributia.Eu sunt insarcinata in 4 luni si nu stiu ce am de facut.Momentan mi-am scos un concediu medical de la medicul de familie.Eu i-am anuntat ca sunt insarcinata doar cu o adeverinta de la medic fara instintare scrisa inainte sa ne inchida magazinul,doar ca sediul fiind la bucuresti adeverinta mea a fost trimisa acolo de sefa de magazin.Saptamana aceasta am aflat ca firma este in insolventa si ca ar fi preluata de o firma de insolventa din Bucuresti BDO Conti Insolvency care este noul administrator judiciar.Am vorbit la firma in Bucuresti sa vad daca acea adeverinta trimisa a fost inregistrata,dar de acolo m-i s-a spus ca akma acolo nu stie nimik si in acest caz eu am mai scos o adeverinta medicala si am facut o instintare de mana in care le-am specificat ca sunt insarcinata conform adeverintei si ca solicit o copie dupa ce a fost inregistrata la itm sau unde trebuie.In legea 25/2004 se specifica la un alineat ca firma fiind in insolventa poate sa imi trimita decizia de concediere.Sunt disperata va rog ajutati-ma nu stiu ce sa fac.Pot sa continui cu concedii medicale pana ce nasc?Doar ca am inteles ca daca ei nu au platit somaj nu ne pot da in somaj.Nu stiu ce se poate face,ca as prefera sa ma dea in somaj ,dar.......nu stiu ce am eu de facut fiind insarcinata.In perioada asta nu prea pot sa ma angajez pt ca sunt convinsa ca nu m-ar lua nimeni.#-o
Astept raspuns si va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:31, 7 Noiembrie 2009
1. Puteti beneficia de indemnizatie de somaj. Iata ce spune Legea 76/2002:
Art.34 (2) Constituie stagiu de cotizare şi perioadele în care angajatorul nu a plătit contribuţia la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi se află în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, închidere operaţională, dizolvare, lichidare, administrare specială sau nu şi-a achitat contribuţiile datorită unor situaţii de forţă majoră.
2. Insistati sa va faca concedierea cu art.65 din Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj camelia_kamy camelia_kamy Buna ziua. Ma numesc Camelia din Resita si am o mare problema daca ma puteti ajuta. Din data de 30.10.2009 incerc sa-mi depun actele pentru somaj. Am lucrat la ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj si apoi de indemnizatia pentru cresterea copilului daca firma este in procedura de insolventa? MihaelaPetrea09 MihaelaPetrea09 Buna ziua! Numele meu este Petrea Mihaela (Galati), sunt insarcinata in 4 luni si jumatate si sunt angajata unei firme care a declarat insolventa la tribunalul ... (vezi toată discuția)
Medical luat in ultima zi de munca cosmin2005 cosmin2005 Am avut un contract de munca pe perioda nedeterminata dar cu perioada de proba de 120 zile.Acestea expirau peste 3 zile si au hotarat sa-mi inchida contractul ... (vezi toată discuția)