avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Medical luat in ultima zi de munca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Medical luat in ultima zi de munca

Am avut un contract de munca pe perioda nedeterminata dar cu perioada de proba de 120 zile.Acestea expirau peste 3 zile si au hotarat sa-mi inchida contractul mai devreme.In ziua stabilita adica astazi mi-am luat concediu medical valabil de pe 1 noi 2011.
Cei de la firma imi spun ca au trimis hartie ca imi inchid contractul de azi.
I-am anuntat ca sunt in medical nu au zis nimic.

Ce se intampla acum ,e valabil medicalul sau nu?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: cosmin2005 , utilizator 08:40, 2 Noiembrie 2011
Concediul medical suspenda CIM pe acea perioada.
Nu vi se poate inchide contractul pe perioada cat este suspendat, numai la sfarsitul CM.
Pentru angajator nu este valabil. Ati obtinut concediul medical dupa ce angajatorul va emis decizia de incetare. De la data de 01 noiembrie nu mai aveti calitatea de salariat. Mergeti la casa de sanatate si expuneti situatia dv. Ati incercat...
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
ContSters42179, utilizator
urmareste cateva aspecte: cand au emis decizia, cd ai luat la cunostinta de ea, cand le-ai adus la cunostinta despre concediul medical ...
decizia au luat-o luni seara adica pe 31 octombrie,dupa miaza cand au incercat sa-mi bage pumnul in gura si sa ma oblige sa accept prelungirea contractului cu inca 120 zile de proba dar pe minimul pe economie studii superioare.Eu nu am acceptat si in consecinta mi-au comunicat ca nu mai asteapta cele 3 zile pana expira contractul si ca de maine,adica din 1 .11.2011 ma instiinteaza ca relatiile s-au incheiat.
eu a doua zi dimineata am fost si am scos CM,am anuntat telefonic si prin mail cu o copie scanata a concediului medical ca am intrat in medical.
Am dovada mailului care in atasment are CM atasat.
Nu stiu cum sa procedez acum,am trimis prin curierat concediul medical(firma nu este in Bucuresti).Unde trebuie sa mai trimit sesizare.
De la firma mi-au dat doar o hartie (fara motivatie) de incetare contract de munca incepand cu data de 1.11.2011 fara alte justificari argumente,doar o instintare de incetare de contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna filipandra filipandra buna ziua va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri la urmatoarea speta: o firma cu mai multe puncte de lucru.,inchide unul dintre ele,deoarece il vinde,iar ... (vezi toată discuția)
cm incepand cu ziua desfacerii cim ContSters146823 ContSters146823 Daca in aceeasi zi cu desfacerea disciplinara a CIM intervine concediu medical, acesta din urma mai are prioritate in acest caz? ? Logic ar fi ca acesta sa nu ... (vezi toată discuția)
Concediul medical florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti in ce conditii poate angajatorul refuza concediile medicale? Sunt insarcinata in 4 luni si am avut internare la spital apoi CM ... (vezi toată discuția)