avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru teren

Buna ziua,
Am un teren extravilan de aprox 1,3 ha si am vrut sa -i fac cadastru , dar am intampinat o problema:
Am fost la mai multe birouri cadastrale si toti mi-au dat acelasi raspuns, ca este un proces in acea zona ( dureaza de vreo 2 ani) cu alte terenuri si pana nu se rezolva impartirea loturilor de pe zona respectiva ei nu pot sa faca nimic, mai precis nici nu prea au vrut sa imi ia actele necesare intocmirii cadastrului
La primarie acelasi raspuns.
In plus am mai aflat de la cineva din primarie ca vor sa-l treaca in intravilan si ca niste smecheri din zona s-au unit sa faca ceva investitii.
Cu noua lege a cadastrului se poate lua terenuri de la proprietari si da in alta parte pentru nu stiu ce investitii pentru dezvoltarea zonei respective ?
Este vreun articol de lege care obliga primaria sau ANCPI pentru obtinerea documentatiei cadastrale , ma refer la o perioada de timp, sau alta solutie pentru a obtine mai repede aceasta documentatie ?

Cum sa procedez ?
In principiu trebuie sa va duceti la primarie sa solicitati date privind planul parcelar in care este mentionat si terenul dvs. , sa intrebati care este litigiul. Odata titlul de proprietate alocat persoanei, nu se pot face modificari decat motivate. Primaria trebuie sa motiveze temeinic orice schimb de teren si numai cu acordul proprietarului. Pentru lucrari de utilitate publica se pot expropria cu despagubirea proprietarului. Primaria nu efectueaza, inca, documentatii cadastrale. Primaria in schimb are obligatia efectuarii planului parcelar si transmiterea lui catre ANCPI, Prefectura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masurare teren extravilan doar cu plan parcelar? tonti tonti ...este vorba de doua terenuri extravilane care in realitate au suprafata mai mare decat cea inscrisa in CF.In combinatie cu alte terenuri tot ... (vezi toată discuția)
De ce trebuie sa dau declaratie notariala pentru a face cadastrul unei suprafete de teren? gepop gepop de ce trebuie sa dau declaratie notariala pt a face cadastrul unei suprafete de teren, atata timp cat primaria a emis adeverinta din care reiese ca nu are plan ... (vezi toată discuția)
Plan parcelar pentru obtinere c.u. la teren intravilan, cu cadastru si cf?! alexmc93 alexmc93 Buna seara! Incerc sa obtin Certificat de Urbanism(construire) pentru un teren intravilan (Bucuresti), ce a suferit o repozitionare ca urmare a Anexei 8 de ... (vezi toată discuția)