avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită definire drepturi salariale, in cazul infiintarii ...
Discuție deschisă în Executare silită

definire drepturi salariale, in cazul infiintarii poprii la terti.

buna ziua, am urmatoarea speta :
am primit o poprire pe tert conform baza Codului de procedura civila , art 780 .
in acelasi text de lege , la art 780 alin c) ............sumele aferente platii drepturilor salariale viitoare, pe o perioada de 3 luni de la data infiintarii popririi. Atunci cand asupra aceluiasi cont sunt infiintate mai multe popriri, termenul de 3 luni in care se pot efectua plati aferente drepturilor salariale viitoare se calculeaza o singura data de la momentul infiintarii primei popriri.
Problema esta ca banca considera drepturia salariale numai restul de plata , iar stopajul la sursa si contributiile aferente nu . in acest mod eu nu pot plati contributiile aferente si pierd esalonarea la plata .
va rog daca se poate o lamurire la acesata interpretare . juristul regiei interpreteaza identic ca si banca .
va multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 11:22, 18 Iulie 2013
Interpretarea bancii este corecta. Se ridica drepturile salariale doar pentru a fi platite angajatilor. Datoriile societatii debitoare, inclusiv cele asociate platii salariilor, nu pot fi ridicate din contul poprit. Sensul prevederii legale este de a nu lasa fara mijloace de trai salariatii societatii debitoare.
Insasi expresia folosita de legiuitor este elocventa, este vorba despre "drepturi" salariale. Evident, obligatiile angajatorului, conexe platii salariului, exced sferei acestor sume ce pot fi ridicate dintr-un cont poprit.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator
multumesc pentru raspuns, dar totusI stopajul la sursa ( cas , sanatate si somaj), nu sunt drepurile angajatorului , ele sunt reinute de la salariat si trebuiesc platite obligatoriu. deci ma obliga sa incalc legea ?
Partea datorata de salariat trebuie eliberata de banca, eu vorbeam de partea datorata de angajator. Evident , partea datorata de salariat face parte din drepturile salariale ale salariatului. Eu credeam ca vorbiti de partea datorata de angajator.
multumesc , ma puteti ajuta cu un cadru legal , sa il pot studia si sa il folosesc catre banca??
In Codul Fiscal sunt definite drepturile salariale. Poate gasiti acolo exact sumele la care se refera aceasta definitie.Alt cadru legal nu exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea normelor noului cod de procedura civila de catre banca user43 user43 Sunt pensionar si am fost executat silit ptr un credit de nevoi personale. Executorul nu a transmis adresa de instituire a popririi catre Casa de pensii, ... (vezi toată discuția)
Popriri salariu adimct2007 adimct2007 Cum se procedeaza in cazul in care executorul judecatoresc dispune infiintarea popririi pe drepturile salariale ale unui salariat avand in vedere ca Art. 780. ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar Kjancsy Kjancsy vreau sa aflu daca popr ire pe salar se aplica si la alte venituri ?? Multumesc !! (vezi toată discuția)