avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sarcina - somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sarcina - somaj

Buna ziua,
Sunt insarcinata in luna a 3-a si am anuntat deja angajatorul.Intrebarea mea este : in ce situatie pot fi eu data in somaj in aceste conditii?Mentionez ca firma are mai multe puncte de lucru in tara si m-ar interesa sa aflu daca in situatia in care in punctul de lucru unde lucrez eu s-ar face restructurari sau s-ar desfiinta pur si simplu postul pe care sunt eu, daca pot fi data afara.
Va intreb pentru oarecum am fost amenintata ca pot fi data in somaj daca vor ei, asta in conditiile in care eu totusi mai am 2 colege pe aceeasi functie ca si mine, iar in tara mai sunt inca 150 de colegi cu aceasta functie.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:23, 28 Mai 2009
Exista posibilitatea aceasta , insa daca se va intampla acest lucru va fi necesar sa contestati in instanta si aveti toate sansele sa castigati. Astfel va fi obligat sa va reangajeze pe postul avut si prin urmare veti beneficia de concediul de maternitate.
Salariata insarcinata poate sa fie concediata doar in caz de reorganizare judiciara sau falimentul angajatorului (conform art 60 alin 2 din codul muncii). In acest caz, ea va beneficia de somaj, iar indemnizatia de somaj intra in calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului.
Daca salariata a fost anuntata in scris ca va fi restructurat postul ei si ca va intra in somaj ,si abia atunci a anuntat societatea ca este insarcinata ?Verbal.Fara vreo instiintare scrisa in afara de un concediu medical ,retroactiv,trimis prin posta,acordat pt zilele cand ea a fost prezenta la servici.
daca concediul medical este cu cod de indemnizatie 08( sarcina si lauzie) atunci nu mai are nevoie de alta justificare....instiintarea angajatorului se face cu orice fel de mijloace probatorii....
ideea e ca trebuie sa stiti ca intotdeauna in cazuri de genul acesta castiga angajatul si nu angajatorul!!!
maryette a scris:

Daca salariata a fost anuntata in scris ca va fi restructurat postul ei si ca va intra in somaj ,si abia atunci a anuntat societatea ca este insarcinata ?Verbal.Fara vreo instiintare scrisa in afara de un concediu medical ,retroactiv,trimis prin posta,acordat pt zilele cand ea a fost prezenta la servici.

Inteleg ca salariata a fost prezenta la locul de munca dupa care a depus un concediu medical pentru aceasi perioada. Acest cm este unul fals.
Pentru a beneficia de protectie o salariata insarcinta trebuia sa anunte,in scris, societatea anterior primirii preavizului, in caz contrar societatea nu are obligatii fata de aceasta.

Alte discuții în legătură

Intrebare Szegedi Szegedi Buna seara, sunt insarcinata in luna a 3-a iar firma la care lucrez de aproape 3 ani se muta in alt oras.Pot sa cer sa ma trimite in somaj? Daca sunt somera ... (vezi toată discuția)
Sarcina ContSters89712 ContSters89712 mai sunt in concediu pt. cresterea copilului pana la 1 oct.2009 si sunt insarcinata din nou.Inainte am lucrat la o banca. In momentul cand ma duc la lucru ... (vezi toată discuția)
O angajata gravida poate sa refuze indeplinirea atributiilor conform fisei postului? Rocsanne Rocsanne Buna seara, Spuneti-mi, va rog, ce se poate face in cazul in care o angajata care instiintat firma ca este insarcinata profita de aceasta stare si nu-si mai ... (vezi toată discuția)