avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datorie termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datorie termica

Buna ziua, as vrea un sfat pt. urmatorul aspect:In anul 2004 am cumparat prin credit ipotecar un apartament,pentru fratele meu, care era la munca in strainatate,eu, fiind angajat MAPN la acea vreme(imprumutul s-a aprobat usor).In anul 2007 am renuntat la serviciile termica, instaland centrala termica proprie.In anul 2008, fratele s-a intors din strainatate,a achitat imprumutul catre banca,si am incheiat un act de vanzare-cumparare printr-un birou notarial, el devenind proprietar al imobilului.A fost dusa o copie a contractului de vanzare-cumparare la asociatie, dar chiar in acea perioada s-a schimbat presedinta de asociatie, si nu s-au facut modificarile de rigoare in evidente.Pana prin 2010 cheltuielile termica care reveneau (conform aberatiilor lor) tuturor locatarilor au fost trecute pe asociatie,si au fost achitate.Cand au fost incheiate contracte individuale intre termica si utilizatori,(conform conventiei intre asociatie si termica) facturile care au fost emise,, au fost pe numele vechiului proprietar, in speta ,eu.Acestea nu au mai fost achitate, pana la data actuala.Pe adresa imobilului,si pe numele meu(fost proprietar) a fost emisa o instiintare de plata,cu specificarea ca refuzul platii se va solutiona in instanta.Va intreb care sant indatoririle mele, ale actualului proprietar si ce trebuie sa facem in situatia de fata.
Va multumesc,
Ultima modificare: Joi, 18 Iulie 2013
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: nykusor99 , utilizator 14:42, 19 Iulie 2013
Mergeti cu contractul de v/c atat la asociatie pentru a face actualizarea datelor privind numele proprietarilor, cat si la "termica" unde, de asemenea, se poate demonstra prin acest contract ca pentru suma ramasa neachitata este alt proprietar, nu dv. si ca actualizarea datelor nu era in sarcina dv. ci a asociatiei de proprietari.

Dar actualul proprietar are vreo obligatie fata de termica,daca datoria nu e pe numele lui?
Numai daca se actualizeaza numele proprietarului. Insistati sa va scuteasca de plata unei datorii pe care nu ati facut-o dv.
nykusor99 a scris:

Buna ziua, as vrea un sfat pt. urmatorul aspect:In anul 2004 am cumparat prin credit ipotecar un apartament,pentru fratele meu, care era la munca in strainatate,eu, fiind angajat MAPN la acea vreme(imprumutul s-a aprobat usor).In anul 2007 am renuntat la serviciile termica, instaland centrala termica proprie.

Am subliniat acea parte de unde cred ca vine tot necazul. Nu vad legatura inainte si dupa instalarea centralei termice proprii.
Adica inainte de a va instala centrala termica trebuia sa aveti aprobarea vecinilor, a asociatiei, a furnizorului de agent termic si contract separat cu furnizorul de gaz. Poate ati facut acesti pasi dar nu ne explicati ca i-ati facut.
Apoi imediat dupa instalarea centralei termice proprii trebuia sa duceti o copie a documentelor la asociatie pentru a fi scos de la cheltuielile comune cu gazul, de la apa calda, de la partea de agent termic de care beneficiati pana la acea data si sa platiti doar cota de agent termic pentru spatiile comune si coloanele ce trec prin apartament.
Iar nu ne spuneti daca ati facut acest lucru atunci in 2007.
Asa cum ati dus la asociatie actele de schimbare a proprietarului in 2008, trebuia inca din 2007 sa duceti si actele de instalarea centralei termice.
Apoi spuneti ca in perioada 2007 - 2010, inteleg ca ati platit agentul termic la asociatie ca si cum nu ati avea centrala individuala:
Pana prin 2010 cheltuielile termica care reveneau (conform aberatiilor lor) tuturor locatarilor au fost trecute pe asociatie,si au fost achitate


Incercati si prezentati acum la asociatie documentatia instalarii centralei proprii, dar este un cosmar pentru orice administrator, presedinte, comitet..., sa incerce sa recalculeze, sa ia banii de la ceilalti s.a.m.d.
In acesti ani, asa cum ati schimbat dumneavoastra proprietarul, poate au fost si alte apartamente vandute si cumparate, poate nu mai sunt aceiasi proprietari, poate mai multi si-au instalat centrale individuale si este imposibil sa se recupereze banii in aceasta situatie.
Iar conform legislatiei, suma repartizata pe lista de plata luna de luna, poate fi contestata in termen de 10 zile de la afisare tocmai pentru a se putea indrepta unele greseli. Ori in cazul dumneavoastra, nu a contestat nimeni sumele repartizate pe lista de plata nici imediat dupa instalarea centralei, in 2007, nici dupa schimbarea proprieatrului in 2008, nici in 2010...
Daca nu am inteles corect situatia iar dv ati sesizat, ati reclamat, aveti dovada depunerii documentatiei la asociatie, atunci este cu totul alceva si va puteti rezolva problema direct la asociatie sau in instanta.
Intr-adevar,exprimarea a fost cu lacune , deci dupa montarea centralei am fost scos de la cheltuielile comune privind consumul de gaz si agent termic, situatia la care faceam referire este datoria platii pt agentul termic pt spatiile comune si tevile care trec prin apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme asociatie debransare si instalare centrala termica pe gaz poki poki Buna ziua! Am cumparat un apartament vechi care este bransat la sistemul comun de incalzire si deoarece doresc sa-l renovez as dori sa montez si centrala ... (vezi toată discuția)
Proiect de gaz Alinalis Alinalis Buna ziua, De curand am cumparat un apt. iar la momentul respectiv proprietarul mi-a zis ca nu are proiectul de gaz, dar ca pot cere o copie de la EON. Am ... (vezi toată discuția)
Doua intrebari despre calcul taxe in asociatiile de proprietari edoina edoina Buna ziua! Am fost aleasa de curand presedinta a unei asociatii de proprietari din Timisoara. Datorita preturilor in crestere platite catre Colterm, vecinii ... (vezi toată discuția)