avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda administrativã figureazã în cazierul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda administrativã figureazã în cazierul judiciar?

vreau si eu sa stiu daca o amenda administrativa apare in cazier.am sustras un odorizant auto dint un supermarket si am fost prins si politistul dupa ce am dat declaratia si am recunoscut mi a spus ca voi primi o amenda administrativa.deci vreau sa stiu daca apare in cazier?multumesc
Cel mai recent răspuns: nexia06 , utilizator 23:57, 27 August 2016
Da, apare in cazier.
Pentru a fi sigur ce date aveti inscrise in cazierul judiciar, puteti face o solicitare la sectia de politie de domiciliu pentru a primi dovada in acest sens
Amenda administrativă nu va fi înscrisă în certificatul de cazier judiciar.
legally_aid a scris:

Amenda administrativă nu va fi înscrisă în certificatul de cazier judiciar.


Va pot spune cu certitudine ca am avut suficiente dosare penale in care cazierul judiciar al inculpatilor cuprindea si amenzile administrative.
Tocmai de accea trebuie facute verificari la sectia de politie de domiciliu pentru a sti cu certitudine inscrierile din cazier.
Nu se pune problema cazierului judiciar, ci al certificatului de cazier judiciar pe care-l va solicita persoana de la serviciul caziere şi în care se trec doar condamnările la pedeapsa închisorii şi amenzile penale.
Personal, nici eu nu am mai auzit ca amenda administrativa sa fie inscrisa in certificatul de cazier judiciar.

Alte discuții în legătură

Probleme la cazier ioanatudor5 ioanatudor5 In urma cu 1 an un var a fost prins intr-un magazin sportiv furind.Arecunoscut fapta a fost dus la politie unde a dat o declaratie dupa care la aproximativ 4 ... (vezi toată discuția)
Cazier - amenda administrativa oltul oltul amenda administrativa (iprimita in urma scoaterii sub urmarire penala) apare in cazier? (vezi toată discuția)
Amenda administrativa, va rog ajutor! alin013 alin013 Buna ziua, scoaterea de sub urmarire penala a individului... pentru savarsirea infractiunii de furt calificat,prev.de art.208, alin.1-209, alin.1, lit.(e) din ... (vezi toată discuția)