avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Acte pentru iesirea minorului din tara
Discuție deschisă în Traduceri

Acte pentru iesirea minorului din tara

Am un copil de 16 ani care trebuie sa plece in Spania, am facut imputernicirea si as vrea sa stiu daca trebuie tradus in limba spaniola(legalizata)? ,el pleaca insotit de un major nu de parinti.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:13, 17 Iulie 2013
Nu trebuie tradusa, aceasta este necesara la iesirea din Tara. Nu este imputernicire ci declaratia acord. In cazul dvs trebuie data de ambii parinti sau daca minorul este incredintat spre crestere si educare prin sentinta judecatoreasca numai unuia dintre parinti declaratia trebuie data numai de acel parinte. Persoana care insoteste minorul si care nu este parintele acestuia trebuie sa aiba si cazier judiciar.
si la intoarcerea in tara?
La intoarcere nu va trebuie declaratie !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura emisã de pãrinþi în spania pentru plecarea minorului din românia trebuie tradusã? Sasori94 Sasori94 buna ziua.... am si eu nevoie de un pic de ajutor.Parinti mei sunt in Spania si vor ca in aceasta vacanta sa-i vizitez dar nu pot sa ma duc singur deoarece am ... (vezi toată discuția)
Revenirea in tara a unui minor neinsotit magop magop fiica mea de 17 ani a plecat in spania in vizita insotita de un bunic. bunicul are probleme de samatate si doreste sa mai ramana in spania sa se trateze si ... (vezi toată discuția)
Acte necesare ciprian123 ciprian123 Buna ziua, Doresc sa aflu care sunt actele necesare pentru scoaterea unui minor din tara cu varsta de 15 ani(destinatia Italia), insotit de o terta persoana, ... (vezi toată discuția)