avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea-obligatorie din august?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea-obligatorie din august?

Stie cineva clar care sunt cauzele in care trebuie sa faci medierea anterior introducerii cererii de chemare in judecata ( ca altfel este inadmisibila ) si care sunt cauzele in care este suficient sa ai certificatul de informare privind medierea?
Cel mai recent răspuns: eftimescu , utilizator 12:00, 8 August 2013
trebuie precizat ca informarea poate sa fie facuta si DUPA depunerea cererii de chemare in judecata pentru ca in multe cazuri daca stati dupa cele 2 saptamani necesare indeplinirii procedurii de informare, riscati sa pierdeti vreun termen de prescriptie (exemplul care imi vine minte ar fi o contestatie la decizie de concediere care se face in 30 de zile).

potrivit art. 2 alin 1^2 din legea medierii, instanţa va respinge cererea de chemare în judecată ca inadmisibilă în caz de neîndeplinire de către reclamant a obligaţiei de a participa la şedinţa de informare privind medierea, anterior introducerii cererii de chemare în judecată, sau după declanşarea procesului până la termenul dat de instanţă în acest scop, pentru litigiile în materiile prevăzute de art. 601alin. (1) lit. a)-f).

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie mediere dupa primirea citatiei Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Un salariat care contesta decizia de concediere, a trimis unitatii o invitatie la mediere (prin avocat) dupa ce unitatea a primit cererea de ... (vezi toată discuția)
Despre certificatul de mediere florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Ma intereseaza cand se elibereaza certificatul de informare,atat in cazul cand este pe rol si inainte de a inainta in instanta,daca eu ca reclamant ... (vezi toată discuția)
Citatie privind participarea la informarea privind medierea gillu gillu Buna ziua! De vreo doua saptamani am introdus o cerere de chemare in judecata in drept comun art1350 Cod civil, 194 Cod procedura civila, pt o creanta de 600 ... (vezi toată discuția)