Plecarea din firma privind acordul partilor poate fi contestata? Sa spunem ca eu semnez cererea prin care cer incetarea contractului de munca cu acordul partilor si apoi ma razagnadesc .... pe motiv ca nu am fost in apele mele atunci cand am semnat si m-am razgandit. Este posibil asac ceva?
Consider ca este posibil ,intrucat, fie puteati fi "constrans " de anumite imprejurari sau persoane...sau...erati intr-o stare psihica precara.
Cred ca este posibila o revenire asupra acordului de vointa.
Acel "acord de voinţă al părţilor" este un simplu act juridic civil, supus regulilor comune (v. irevocabilitate, condiţii de valabilitate etc.).
Din descrierea problemei rezultă că respectiva cerere nu e afectată, poate, decât de un simplu capriciu de moment sau de o neglijenţă (greu asimilabilă erorii). Din câte îmi amintesc de la facultate, "starea psihică precară" nu era printre motivele pentru invalidarea unui act juridic. Discernământul, în dreptul român, nu se pierde/recapătă ca în filmele americane.
Dacă e invocată vreo împrejurare care afectează valabilitatea actului (ex. viciile de consimţământ, lipsa capacităţii de a contracta...), aceasta trebuie probată, nu doar afirmată.