avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plecarea de comun acord poate fi contestata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plecarea de comun acord poate fi contestata?

Buna

Plecarea din firma privind acordul partilor poate fi contestata? Sa spunem ca eu semnez cererea prin care cer incetarea contractului de munca cu acordul partilor si apoi ma razagnadesc .... pe motiv ca nu am fost in apele mele atunci cand am semnat si m-am razgandit. Este posibil asac ceva?
Cel mai recent răspuns: klewos , utilizator 17:41, 13 Martie 2009
In principiu nu. Insa exista si exceptii in sensul ca ati fost constransa, sau pe fondul unei tulburari psihice. Dar trebuie demonstrat acest fapt..
Consider ca este posibil ,intrucat, fie puteati fi "constrans " de anumite imprejurari sau persoane...sau...erati intr-o stare psihica precara.
Cred ca este posibila o revenire asupra acordului de vointa.
Acel "acord de voinţă al părţilor" este un simplu act juridic civil, supus regulilor comune (v. irevocabilitate, condiţii de valabilitate etc.).

Din descrierea problemei rezultă că respectiva cerere nu e afectată, poate, decât de un simplu capriciu de moment sau de o neglijenţă (greu asimilabilă erorii). Din câte îmi amintesc de la facultate, "starea psihică precară" nu era printre motivele pentru invalidarea unui act juridic. Discernământul, în dreptul român, nu se pierde/recapătă ca în filmele americane.

Dacă e invocată vreo împrejurare care afectează valabilitatea actului (ex. viciile de consimţământ, lipsa capacităţii de a contracta...), aceasta trebuie probată, nu doar afirmată.
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2009
klewos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor cristimar cristimar Este revocabil un certificat de mostenitor daca pentru obtinerea acestuia a fost utilizat consimtamantul scris al unei persoane bolnava psihic? (vezi toată discuția)
Mostenitor rezervatar AlinaJ25 AlinaJ25 Buna ziua, Speta e urmatoarea: Bunica mea are 2 copii, tatal meu ( decedat) si matusa mea. La 76 de ani. In decembrie 2009 ea a incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)
75 ani Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Am si eu o nelamurire... Am inteles de la un client ca persoanele peste 70 ani nu li se mai permite sa imputerniceasca si sa fie imputernicite (procura) pentru ... (vezi toată discuția)