Certificatul de mostenitor este emis de un notar, prin care se atesta mostenirea lasata de defunct sau calitatea de mostenitor al urmasilor defunctului.
Care este persoana bolnava psihic in aceasta ecuatie???
1.Notarul care a emis certificatul de mostenior ?... ma indoiesc ....
2.Defunctul?? ... posibil ... dar, asta nu este un impediment pentru a ramane in urma acestuia niste bunuri ce pot fi mostenite de urmasi.
3. Urmasii defunctului, ce dobandesc mostenirea legala ? ... si daca sunt bolnavi psihici... nu ii impiedica nimic sa mosteneasca...
Reveniti cu o descriere mai concreta a situatiei, nu intelegem ce nelamurire aveti.
Certificatul de mostenitor nu se revoca, sunt alte modalitati de desfiintare. Depinde ce si cat a influientat acel consimtamant, la ce a fost dat etc...
In primul rand ar trebui sa stiti ca renuntarea la mostenire se face pur si simplu si neconditionat! Nu exista formula renuntarii la mostenire in favoarea altui mostenitor!
Boala psihica nu este totuna cu discernamantul.
Va trebui sa dovediti ca acea persoana nu a avut discernamant in raport cu actele pe care le-a semnat.
Este destul de greu... dar, nu imposibil! Cu un avocat priceput in domeniu, aveti sanse.
Mostenire
Popescu Nadia
Buna seara .Va rog daca se poate sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:
parintii mei au divortat cand eu aveam 5 ani ,eu am ramas la mama iar tatal meu nu s-a ... (vezi toată discuția)