Pai uite art 1205 noul cod civil zice asa : Lipsa discernământului
(1) Este anulabil contractul încheiat de o persoană care, la momentul încheierii acestuia, se afla, fie şi numai vremelnic, într-o stare care o punea în neputinţă de a-şi da seama de urmările faptei sale.
Pot demonstra cu acte ca unchiul stia de boala psihica la data semnarii renuntarii la mostenire !
Confundati cele 2 notiuni: "boala psihica" si "discernamant".
In primul rand: renuntarea la o mostenire nu reprezinta un contract. Este un act de vointa unilateral din partea celui ce intelege sa renunte.
Din punct de vedere juridic, caracterele unui contract sunt total diferite.
... dar, sa presupunem ca trecem si peste asta, atunci: va trebui sa demonstrati ca unchiul dvs. nu a avut discernamant la momentul respectiv in raport cu actele semnate.
De fapt matusa este cea care a semnat ,fiind bolnava de dementa de tip Alzheimer ,am o hotarare judecatoreasca de anulare a procesului verbal de contraventie deoarece avea tot soiul de inchipuiri si suna la 112 acestia amendand-o si am fost nevoit sa cer anularea procesului verbal pe acest motiv depunand la dosar adeverinta medicala din care reiesea acest lucru ,intre timp boala a avansat si matusa a murit ,insa avea inchipuiri fantastice vedea lucruri pe care altii nu le pot vedea ,cu alte cuvinte cai verzi pe pereti,era diagnosticata si se alfla sub tratament.
Mostenire
Popescu Nadia
Buna seara .Va rog daca se poate sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:
parintii mei au divortat cand eu aveam 5 ani ,eu am ramas la mama iar tatal meu nu s-a ... (vezi toată discuția)