avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul indemnizatie concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul indemnizatie concediu medical

Buna ziua,

Am si eu o problema care se transforma incet-incet in cosmar: calculul indemnizatiei pentru concediul de boala. De 2 luni incercam sa trecem de la un program de salarii la altul si ne impotmolim mereu la acelasi punct: concediul medical. Din cosmarul nostru s-au nascut 2 intrebari:
1. daca un angajat e in concediu medical timp de 7 zile calendaristice, respectiv 5 lucratoare, cum calculez: 5 zile lucratoare, toate platite de unitate sau primele 5 zile calendaristice (chiar daca includ sambata si duminica) platite din firma si restul de 2 platite din FNUASS?
2. pentru calculul indemnizatiei de concediu medical pentru luna ianuarie, vechiul program de salarii imi face media ultimelor 6 luni de la luna noiembrie in jos (iunie-noiembrie inclusiv) iar noul program de salarii de la decembrie in jos (iulie-decembrie inclusiv). cum e corect?

Va multumesc mult pentru ajutor!

Cel mai recent răspuns: snowgirl19 , utilizator 10:24, 16 Martie 2009
1.primele 5 zile calendaristice, unitatea.
2.Concediu in ianuaie, se iau in calcul 6 luni(iul-dec)
Va multumesc mult pentru raspuns. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concedii medicale mateiadriana mateiadriana Buna ziua, am un salariat cu C.M. initial eliberat petru 1 zi respectiv in date de 30.11.2015 iar in luna urmatoare vine cu C.M. in continuare eliberat ... (vezi toată discuția)
Concediu medical barlica barlica din somaj am trecut in concediu medical pentru ca am nascut si as vrea sa stiu cu cat se plateste acest concediu daca am avut somaj 250 de lei (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical si contributii dona77 dona77 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: angajat din data de 22.04.14 (deci 5 zile lucrate in aprilie), in perioada sept.2013-martie 2014 beneficiar indemnizatie ... (vezi toată discuția)