avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

din somaj am trecut in concediu medical pentru ca am nascut si as vrea sa stiu cu cat se plateste acest concediu daca am avut somaj 250 de lei
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 09:17, 10 Ianuarie 2015
Indemnizatia pentru concediu medical se calculeaza astfel:
- se aduna veniturile brute realizate in cele 6 luni anterioare (indemnizatia de somaj)
- se aduna numarul de zile lucratoare din cele 6 luni
- se calculeaza media zilnica prin impartirea total venituri / total zile (cu 2 zecimale)
- indemnizatia lunara = media zilnica x nr.zile lucratoare incluse in perioada de pe certificatul medical x procentul stabilit in functie de codul de indemnizatie (le gasiti pe versoul certificatului)
- media lunara calculata la primul certificat (cel "initial") se pastreaza pana la terminarea celor 126 de zile calendaristice acordate pentru maternitate
Indemnizatia pentru concediul de maternitate este scutita de impozit.
De fapt, din valoarea lunara calculata se retine doar 84 lei CAS, restul ii primiti in mana.

Codul fiscal:
ART. 42
În înţelesul impozitului pe venit, urmãtoarele venituri nu sunt impozabile:
a) ajutoarele, indemnizaţiile şi alte forme de sprijin cu destinaţie specialã, acordate din bugetul de stat, bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale şi din alte fonduri publice, inclusiv cele din fonduri externe nerambursabile, precum şi cele de aceeaşi naturã primite de la alte persoane, cu excepţia indemnizaţiilor pentru incapacitate temporarã de muncã. Nu sunt venituri impozabile indemnizaţiile pentru: risc maternal, maternitate, creşterea copilului şi îngrijirea copilului bolnav, potrivit legii;....


nu puteti sa imi spuneti mai exact dumneavoastra cat o sa iau....nu am intrat in somaj ca am lucrat,am intrat in somaj ca am terminat liceul..,multumesc
Precizati data exacta de cand ati inceput concediul de maternitate.
5 decembrie 2014 pana pe 2 februarie anul acesta
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un calcul al salariului ce imi revine pe luna decembrie 2014 in urmatoarea situatie.
Venituri brute pe cele 6 luni anterioare 3278 ron, bonuri de masa de 9.35 ron bucata: 20 in iunie, 23 in iulie, 10 in august, 20 in septembrie, 23 in octombrie si 12 in noiembrie.
Aferent salariului pe decembrie am 2 bonuri de masa si 15 bonuri cadou a 10 ron bucata.
In noiembrie au mai fost si 5 zile de concediu medical pe cod 06.
In decembrie am 2 zile lucrate normal, 3 zile concediu de odihna iar restul de zile lucratoare ( 15 ) au fost pe 3 concedii medicale: cel initial de 5 zile pe cod 06, continuarea pe doar 1 zi pe cod 06 apoi restul de zile pe concediu de spitalizare si recuperare dupa spitalizare pe cod 01.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie concediul medical GYOGYO GYOGYO Buna sear.Va rog sa ma ajuta cineva.Sunt in concediu medical(75%) in toate luna decembrie,,in ultimii 6 luni am avut salar minim pe economie cat ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal angelica82 angelica82 Buna seara Doresc sa stiu ce bani am de luat pe luna Octombrie, fiind in concediu prenatal.Am contract cu 8 ore,si salariu minim pe economie,fara alte ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa ccc si cfp ContSters323556 ContSters323556 Am si eu o nelamurire. Din data de 25 02 2012 pana in data de 25 02 2014 am fost in ccc. Din 26 02 pana pe 25 05 2014 am fost in cfp iar din 26 05 pana in ... (vezi toată discuția)