avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea in cazul rezolutiunii contractului de ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea in cazul rezolutiunii contractului de intretinere

In cazul unei actiuni pentru rezolutiunea contractul de intretinere este obligatorie medierea si daca da cum pot participa persoanele in varsta si bolnave la sedintele de mediere.
Medierea NU este obligatorie in niciun caz.
Este obligatorie sedinta de informare asupra avantajelor medierii.
Persoanele in varsta si bolnave vor participa la sedinta de informare asupra medierii in acelasi mod in care vor participa la sedinta de judecata. Pe scurt se deplaseaza personal sau, in cazul in care sunt in imposibilitate de deplasare mandateaza cnf legii o alta persoana.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
Bojan I.M., Mediator
MediatoriNegociatori a scris:

Medierea NU este obligatorie in niciun caz.


Am inteles. Dar sedinta de informare privind medierea este obligatorie in cazul rezolutiunii contractului de intretinere.
Conform art. 6 din Legea nr. 192/2006 si O.G. nr. 13/2010, instanta pune in vedere partilor ca au posibilitatea pentru solutionarea litigiului sa apeleze la un mediator.
Sedinta de informare asupra avantajelor medierii devine obligatorie chiar si in cazul unui actiuni care are ca obiect rezolutiunea unui contract de intretinere, sub sanctiunea , inadmisbilitatii cererii de chemare in judecata, incepand cu data de 1 august 2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De la data de 1 august informarea asupra avantajelor medierii devine obligatorie Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator În vederea înţelegerii cu claritate de către justiţiabili a aspectelot ce privesc procedura de informare, respectiv momentul în care trebuie să ... (vezi toată discuția)
Se poate desfiinta un act ? cristiannegru cristiannegru In 12.12.2013 mama si tatal mi-a vandut prin Notariat casa si terenul, incheindu-se un Contract de vesnica vanzare, cu clauza de intretinere. Mama era bolnava ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie medierea in orice proces civil? ela76 ela76 Am aflat ca de la 1 octombrie 2012 medierea va fi obligatorie, ca procedura prealabila, in orice proces civil. Este adevarat? Daca da, unde este prevazut acest ... (vezi toată discuția)