Buna ziua ,va rog sa ma ajutati cat mai repede cu un raspuns.
Sunt intr-o situatie disperata .Locuim impreuna cu sotia si cu cei trei copiii intr-o chirie ANL din 2003.Pana anul trecut am avut chiria in jur de 40 lei ,datorita faptului ca eram sub 35 ani.Anul trecut ,am implinit 35 ani in luna ianuarie.De la 01.08.2012 odata cu prelungirea contractului ANL ,mi sa eliberat un act aditional in care scria ca mi s-a modificat chiria ANL la 245 lei lunar.Din diferite motive-eu fiin plecat din localitate iar sotia insarcinata cu cel de-al treilea copil al nostru,nu am reusit sa merg la primarie sa imi ridic acest act aditional.Deci ,incepand cu data de 01.08.2012 chiria datorata primariei era de 245 fata de 40 cat plateam pana atunci.De fiecare data cand plateam chiria ,ma deplasam la un ghiseu de plati care nu era in primarie ci la un ghiseu de taxe si impozite in cartierul in care locuim.De fiecare data doamna de acolo imi spunea cat am de plata,asta pe langa impozitul pe masina si gunoiul aferent.La un moment dat ,in noiembrie 2012,intarziind cu plata chirie pe trei luni inainte,am primit acasa o somatie cu titlu executoriu in care mi se comunica ca am de plata suma de aproximativ 300 lei ,reprezentand cele 3 chirii si alte impozite .A doua zi am fost la acelasi ghiseu de plati si am platit somatia.Mai mult,anul acesta in luna iunie ,am primit un certificat fiscal de la primarie in care se zicea ca nu am datorii la stat ,necesar la prelungirea cu inca un an a contractului ANL.Acest certificat a ramas la primarie in dosarul pentru prelungire contract.Luna aceasta .respectiv iulie,am fost sa platesc chiria>La ghiseu ,culmea ,mi s-a comunicat ca au fost operari in sistem si nu mai am de plata 40 lei,ci 245 si mai mult ,am o restanta cu majorari de 2500 lei ,datorata chiriei neplatite incepand cu august 2012.Disperat ,m-am dus in primarie sa vad ce s-a intamplat dar doamnele de acolo m-au luat tare si s-au rastit la mine spunand ca sunt singururl vinovat ca nu am venit sa imi semnez si sa imi ridic contractul anul trecut in august 2012.Din surse sigure,am aflat insa ca de fapt doamna care avea aceste acte aditionale in grija le-a uitat pur si simplu un an de zile intr-un sertar si acum ,cand s-au eliberat actele aditionale noi ,le-a gasit, si doar acum a comunicat directiei de taxe.Mai mult ,am aflat ca o persoana din primarie care este tot chirias ANL este in aceeasi situatie ca mine,cu exceptia faptului ca ei i se tragea direct din salar chiria mai mica.Doar ca nu pot folosi numele acelei persoane,ea lucrand acolo....si pentru ca suntem si neamuri si nu as vrea sa ii fac probleme.Va rog sa ma indrumati ce as putea face in situatia asta si cine este vinovat.Nu cred ca simplul fapt ca nu am semnat actul aditional ma poate face raspunzator ca nu s-a inregistat contractul .Am pastrat toate chitantele cu care am platit aceste chirii impreuna cu somatia de anul trecut noiembrie in care zice ca am doar 300 lei de plata neachitati.Din pacate certificatul fiscal in care scrie ca nu am datorii la stat este la dosarul de prelungire contract in primarie,eu neavand nici o copie dupa acesta.
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns:
vladfesan , utilizator
10:52, 18 Iulie 2013