avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie de invaliditate -decizie de incetare a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie de invaliditate -decizie de incetare a raporturilor de munca

Buna ziua.As dori sa stiu cum procedez la incetarea contractului de munca al unui salariat care a obtinut la data de 12.07.2013,decizia medicala asupra capacitatii de munca,gradul II de invaliditate, fara drept de munca,dar are certificat medical pana la sfarsitul lunii iulie 2013.Cu ce data ii fac incetarea cim,cu 12.07.2013 sau cu 01.08.2013 cand se termina concediul medical? Si as dori sa stiu daca este corect sa-i incetez cim in baza art.61 lit c din Codul Muncii astfel:"in cazul in care ,prin decizie a organelor competente de expertiza medicala.se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului,fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;".In acest caz ar fi concediere pentru motive ce tin de persoana salariatului si ar trebui sa acord preaviz de 20 zile lucratoare conf.art.75(1 ) din C.Muncii,ceea ce mie mi se pare o aberatie.Cum sa-i dau preaviz unui salariat care nu mai are drept de munca si care are cim suspendat pentru incapacitate temporara de munca,perioada de preaviz presupunand sa lucreze 4 ore?!Va multumesc anticipat,pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:57, 18 Iulie 2013
Codul Muncii prevede clar situatia in care se poate inceta c.i.m. al domnului respectiv, fie la comunicarea deciziei de pensionare, fie prin concediere in baza art.61 lit.c , fie cu acordul partilor sau prin demisie.

Nu se prevede nicaieri ca un astfel de c.i.m. inceteaza la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca.

Perioada de preaviz poate fi efectuata si in aceste conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim - invaliditate madylumy madylumy Buna ziua, am primit din partea unui salariat o,, decizie medicala asupra capacitatii de munca,,, in urma a 185 de zile de cm, emisa de un medic de expertiza. ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - decizie medicala asupra capacitatii de munca grad iii anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati: o salariata este in concediu medical pana pe 13.12.2013 inclusiv si tot azi, 13.12.2013, a primit decizia medicala asupra ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate mmarianne mmarianne Buna ziua, Conform Codului Muncii `` CIM inceteaza la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate ``. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)