avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzul de a semna actul aditional la CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzul de a semna actul aditional la CCM

Am o problema cu un salriat care refuza sa semneze actul aditional ca CIM.
In aceasta situatie ce masuri pot lua ca angajoator si ce efecte poate avea

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:40, 18 Iulie 2013
Nu puteti lua nicio masura legala impotriva cestuia salariat care refuza semnarea unui astfel de act.

Nesemnarea actului aditional inseamna ca acesta nu poate sa-si produca efectele pentru care se dorea a fi incheiat.
Ca si in cazul CIM, si in situatia incheierii unui Act aditional la CIM e nevoie de acordul partilor pentru ca acesta sa-si produca efecte juridice. Fara consimtamantul ambelor parti nu se poate modifica un CIM.
Exista niste exceptii de la regula, cand CIM poate fi modificat unilateral de catre angajator, si anume: delegarea, detasarea, în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de Codul muncii. In aceste situatii nu e necesar sa se incheie un act aditional.
iriiri a scris:

....
In aceasta situatie ce masuri pot lua ca angajoator si ce efecte poate avea
....

in practica, unii angajatori exercita presiuni asupra salariatilor - masuri legale neputandu-se lua impotriuva lor pentru un astfel de refuz - astfel incat sa-i determine pe acestia sa-si dea demisia sau sa greseasca pentru a avea motive de sanctionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la doua schimburi la trei schimburi zsorox zsorox Am si eu o problema. Lucrez la o firma in doua schimburi ( 06:00 - 14:00 si 14:00 - 22:00 ). Firma vrea sa treaca la un program in trei schimburi. Eu nu ... (vezi toată discuția)
Acte aditionale la contractul de munca Anniella Anniella Buna ziua.As dori sa stiu daca sunt obligata sa semnez un act aditional la contractul individual de munca daca nu sunt de acord cu ceea ce scrie in el si daca ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa semnez un act aditional la cim? deack deack Sunt angajat de 7 luni la o firma mare si de renume din Sibiu.Am stat cu contract pe perioada nedeterminata timp de o luna si apoi mi-au mai prelungit pe Inca ... (vezi toată discuția)