avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt obligat sa semnez un act aditional la CIM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt obligat sa semnez un act aditional la CIM?

Sunt angajat de 7 luni la o firma mare si de renume din Sibiu.Am stat cu contract pe perioada nedeterminata timp de o luna si apoi mi-au mai prelungit pe Inca 3 luni in aceeasi situatie. Dupa aceasta perioada m-au angajat cu contract pe perioada nedeterminata in contract trecandu-se salariul negociat la angajare. Acum,dupa alte 3 luni mi se spune ca am salariul putin mai mare decat colegii mei si mi-au adus sa semnez o anexa la CIM prin care sunt de acord sa-mi scada salariul cu 500ron. Am refuzat sa o semnez, eu negociind salariul cu ei doar cu 6 luni in urma si neavand nicio abatere sau reclamatie si acum sunt presat verbal si mi se adreseaza tot felul de amenintari ca voi fi dat afara in maxim o luna.Ce pot face in aceasta situatie?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:02, 11 Martie 2014
buna ziua ,

aveti 2 variante . sa faceti o sesizare la ITM , iar acestia vor analiza situatia , eventual vor aplica o amenda . partea proasta este ca in secunda urmatoare plecarii celor de la ITM , vei fi demis din te miri ce motiv , si ai ramas fara salariu .
varianta a 2-a ar fi sa semnati acea anexa si toata lumea e fericita .

stiu ca ceea ce descrieti este un abuz din partea firmei , dar din pacate se practica la noi .
1. Nu aveti obligatia de a semna acel act aditional . Nesemnarea lui implica faptul ca acesta nu-si va produce efectele pentru care se doreste a fi incheiat.

2. ITM-ul nu are cum sa-l sanctioneze pe angajator pe acest aspect - obligarea la semnarea unui act aditional la c.i.m. Nu exista text de lege care sa sanctioneze asa ceva.

3. Instanta de judecata va putea sanctiona incheierea unui act juridic cu vicierea consimtamantului uneia dintre partile contractante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pus sa semnez un act aditional prin care ma dau afara de la job rog un raspuns urgent panait3 panait3 Buna seara, Sunt angajat intr-o multinationala din luna noiembrie 2010 si mi-am desfasurat activitatea timp de 4 luni pe un post de birou program de zi, mai ... (vezi toată discuția)
Problema contract de munca angajat AlinAndrei AlinAndrei Buna ziua, Am angajat o persoana cu contract de munca determinat (2 luni), au trecut cele 2 luni si i-am prelungit contractul cu inca 2 luni dar nu am ... (vezi toată discuția)
Act aditional inregistrat in revisal fara semnatura mea! VescanAndreea VescanAndreea Buna ziua!Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie in care ma aflu: am fost angajata la o firma pe perioada determinata de 2 luni.Din 2.08-2.10 ... (vezi toată discuția)