Sunt angajat de 7 luni la o firma mare si de renume din Sibiu.Am stat cu contract pe perioada nedeterminata timp de o luna si apoi mi-au mai prelungit pe Inca 3 luni in aceeasi situatie. Dupa aceasta perioada m-au angajat cu contract pe perioada nedeterminata in contract trecandu-se salariul negociat la angajare. Acum,dupa alte 3 luni mi se spune ca am salariul putin mai mare decat colegii mei si mi-au adus sa semnez o anexa la CIM prin care sunt de acord sa-mi scada salariul cu 500ron. Am refuzat sa o semnez, eu negociind salariul cu ei doar cu 6 luni in urma si neavand nicio abatere sau reclamatie si acum sunt presat verbal si mi se adreseaza tot felul de amenintari ca voi fi dat afara in maxim o luna.Ce pot face in aceasta situatie?Va multumesc.
aveti 2 variante . sa faceti o sesizare la ITM , iar acestia vor analiza situatia , eventual vor aplica o amenda . partea proasta este ca in secunda urmatoare plecarii celor de la ITM , vei fi demis din te miri ce motiv , si ai ramas fara salariu .
varianta a 2-a ar fi sa semnati acea anexa si toata lumea e fericita .
stiu ca ceea ce descrieti este un abuz din partea firmei , dar din pacate se practica la noi .
1. Nu aveti obligatia de a semna acel act aditional . Nesemnarea lui implica faptul ca acesta nu-si va produce efectele pentru care se doreste a fi incheiat.
2. ITM-ul nu are cum sa-l sanctioneze pe angajator pe acest aspect - obligarea la semnarea unui act aditional la c.i.m. Nu exista text de lege care sa sanctioneze asa ceva.
3. Instanta de judecata va putea sanctiona incheierea unui act juridic cu vicierea consimtamantului uneia dintre partile contractante.