avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la casa

Am un coleg care are un apartament cumparat de el inaintea casatoriei.Acesta vrea sa vanda apartamantul pentru a-si lua o casa , pe care o va plati doar din banii lui. Intrebarea mea este daca actuala sotie va avea dreptul la acesta casa . Tin sa mentionaz ca amandoi (si colegul meu si actuala sotie) au cate un copil din prima casatorie)
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 23:24, 18 Iulie 2013
ca sa nu intre ca si bun din timpul casatoriei va trebui specificat expres in contractul de cumparare ca banii provin din venituri proprii......
multumesc pentru raspuns
Trebuie sa prezinte la notar dovada de unde vin banii proprii(contract de vanzare cumparare a bunului propriu) pe vorbe nu merge.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa cumpar o casa (doar pe numele meu) din bunuri imobiliare pe care le detineam inainte de casatorie verdedeverde verdedeverde As dori sa cumpar un bun imobiliar (casa) cu bani proveniti din vinderea altor bunuri imobiliare (casa +teren) dobindite de mine, inainte de casatorie. Sotia ... (vezi toată discuția)
Casa din banii mei cameliaagafia cameliaagafia Am achizitionat casa in care locuim exclusiv din banii mei, fapt mentionat in contractul de vanzare-cumparare. Dar eu am vrut sa fim amandoi proprietari si asa ... (vezi toată discuția)
Speta regim matrimonial leonida leonida Buna ziua, X si Y sunt casatoriti dinaintea intrarii in vigoare a noului cod civil, X are un apartament si o garsoniera dinainte de casatorie, acum X vrea sa ... (vezi toată discuția)