avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Hotarare judecatoreasca favorabila pe taxa auto. Cum ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Hotarare judecatoreasca favorabila pe taxa auto. Cum recuperez banii?

Buna ziua,

un amic a castigat irevocabil litigiul pentru restituirea taxei auto.
Acum este plecat din tara, iar dosarul sau tocmai s-a intors de la instanta de recurs la cea de fond. Presupun ca nefiind in tara trebuie sa imputeniceasca pe cineva sa se ocupe de restituirea taxei, dar nu stiu ce pasi concreti are de urmat.

Va rog, daca cineva care a mai trecut prin asta, sa ne spuna care sunt pasii de urmat, actele necesare si pe unde trebuie sa "umble" ca sa isi recupereze banii.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 08:45, 19 Iulie 2013
Hotararea trebuie legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila pentru acest lucru fie imputerniceste un avocat ori va face dvs o procura notariala. Dupa legalizarea hotararii fie depuneti o cerere-tip insotita de sentinta, CI/BI titular, copie cartea de identitate auto, etc la AFP din localitatea obliagata la restituire fie apelati direct la un executor judecatoresc .
Multumesc.
As fi interesat ce se intampla mai exact dupa ce obtin hotararea irevocabila legalizata etc.
La ce compartiment de la AFP ma adresez?
Din cate stiti, AFP se va conforma hotararii fara sa apelez la executor? Cam in cat timp?

Multumesc din nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto. nerespectarea unei hotarari judecatoresti. vali_ned vali_ned Ma aflu intr-o situatie incredibila... atat pe fond cat si in recurs am castigat procesul cu Finantele pentru restituirea taxei auto de poluare, am mers la ... (vezi toată discuția)
Neplata de catre anaf a titlului executoriu: hotarare judecatoreasca mandalina mandalina Buna ziua. Avem urmatoarea problema: In 2008 am achitat o taxa de poluare/auto. In 2011 Tribunalul Bucuresti a dispus irevocabil ca AFP S5 sa restitue taxa ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto monicalina monicalina Credeti ca as putea sa incep demersurile de recuperare a taxei auto singur fara sa apelez la un avocat?Momentan sunt intr-o situatie financiara foarte proasta ... (vezi toată discuția)