avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care regimul pentru sporuri , bonusuri, altele decat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care regimul pentru sporuri , bonusuri, altele decat cele cu caracter permanent?

Buna ziua,
Am inteles ca sporurile cu caracter permanent se trec in Revisal: dar pentru cele care nu sunt permanente , de exemplu bonusuri (in functie de performanta si care pot varia de la o luna la alta) cum trebuie sa procedam?
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:02, 20 Iulie 2013
In REVISAL se competeaza sporurile prevazute in contrcatul individual de munca.
Legea nu face distinctie intre sporuri cu caracter permanent sau cele care nu au caracter permanent.

Art. 3 din HG nr.500/2011:

.....
(2)Registrul se completează în ordinea angajării şi cuprinde următoarele elemente:
....
g) salariul de bază lunar brut şi sporurile, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă;
.....
In acest caz, cum am putea include in contract bonusurile salariale?: caz specific -se acorda lunar o alta suma intre 200 si 600 RON (ca ex) in functie de performante.
Revisaulul se modifica in fiecare luna?
Prin incheierea unui act aditional la c.i.m. . Daca bonusul variaza , atunci trebuie completat si transmis REVISAL-ul in functie de mdificarea cuantumului acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare spor suma fixa Radu Aura Radu Aura In situatia in care unui salariat se acorda lunar pentru exercitarea unor sarcini suplimentare, pentru o perioada de 6 luni, un spor la salariul de baza(suma ... (vezi toată discuția)
Elementele constitutive salariu vs. adeverinta de vechime vatamta001 vatamta001 Buna ziua, in legatura cu elementele constitutive ale salariului am urmatoarele intrebari: - sporurile permanente (de ex. spor permanent de weekend) se ... (vezi toată discuția)
Noul revisal si sporurile nepermanente draganmariana draganmariana Of, am urmatoarea problema: am o societate in care dam spor de sambata si duminica 5% iar spor de sarbatori legale la fel 5 % , acestea sunt prevazute cu act ... (vezi toată discuția)