avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Probe scrise
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Probe scrise

Actele depuse ca probe scrise intr-un dosar in instanta trebuie sa poarte mentiunea "conform cu originalul" daca sunt in copie? Care e sanctiunea daca partea care le depune nu face mentiunea "conform cu originalul" pe copii?
Cel mai recent răspuns: zerognost , utilizator 22:39, 18 Iulie 2013
Acum - conf noului cod de procedura civila - inscrisurile trebuie atasate actiunii, avand mentiunea conform cu originalul. Daca aceasta mentiune lipseste, in procedura administrativa ar trebui ca instanta sa trimita o comunicare in care sa puna in vedere partii care intelege sa le foloseasca sa le certifice sub sanctiunea respingerii cererii.

Daca nu se observa aceste lipsuri sau daca va judecati pe vechiul cod de procedura, atunci ar trebui ca aceste inscrisuri sa nu fie avute in vedere de instanta daca ele nu poarta mentiunea ca sunt conforme cu originalul sau nu se prezinta originalul in instanta.
Litigiul e pe vechiul cod de procedura. Care e textul legal, articolul, pe care sa-l invoc in instanta pentru a nu fi primite inscrisurile ce nu poarta mentiunea "conform cu originalul"?
Stimat forumist,

Înscrisurile pot fi primite cu ușurință. Pur și simplu, instanța îi va pune în vedere adversarului dvs să le conformeze.

Cu stimă.
Sunt semnaturi false pe respectivele acte, ar fi inconstient sa semneze pentru conformitate.

Care e baza legala totusi pentru a cere ca actele ce nu poarta mentiunea "conform cu originalul" sa nu fie primite?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se fac conforme cu originalul inscrisurile depuse la cererea de chemare de judecata iolanda15 iolanda15 Va rog sa ma lamuriti cum sa procedez pentru certificarea conform cu originalul a inscrisurilor depuse in copie xerox odata cu cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
A certifica pentru conformitate cu originalul, sub sanctiunea anularii cererii, inscrisurile depuse in sustinerea acesteia addi68 addi68 Am un dosar la instanta de contencios administrativ pentru contestare eliberare din functie. Am primit o comunicare din partea instantei sa ma prezint in ... (vezi toată discuția)
Adeverinþe de la primãrie ºtampilate cu "conform cu originalul" însã semnate de cãtre unul din adversarii mei ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, am un proces pe rol iar adversarii mei au depus niste copii ale unor certificate de casatorie si adeverinte de la primarie stampilate cu \\"conform ... (vezi toată discuția)