avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensie de intretinere dupa 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensie de intretinere dupa 18 ani

La implinirea varstei de 18 ani tata a incetat plata pensiei de intretinere, desi eram elev la liceu. L-am dat in judecata si am obtinut hotarare definitiva prin care este obligat sa plateasca pensie de intretinere, daca imi continui studiile, pana la varsta de 26 de ani. Din luna mai nu a mai platit nimic. Ii pot face plangere la parchet? Precizez ca am terminat liceul si voi merge si la facultate.
Cel mai recent răspuns: cinevaoricine , utilizator 21:57, 18 Iulie 2013
Îi puteţi face şi plângere la parchet , dar puteţi pune în executare hotărârea prin care a fost stabilită continuarea plăţii pensiei de întreţinere până la finalizarea studiilor.
Cu privire la plângerea penală, pentru a fi tras la răspundere penală, tatăl dvs. trebuie să nu fi efectuat plata cu rea credinţă, adică , având mijloace financiare dar refuzând să-şi achite obligaţia .
Da. Pentru recuperarea sumelor restante va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc
Va multumesc frumos! Si as mai avea doua intrebari: care este procedura de adresare catre executorul judecatoresc?(ce acte imi trebuie) Dar daca m-as adresa politiei din localitatea de domiciliu a tatalui, ar putea interveni in solutionarea cauzei?
Ultima modificare: Joi, 18 Iulie 2013
cinevaoricine, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere dupa terminarea liceului oszi oszi Fiica mea a obtinut in instanta prin sentinta civila(ramasa definitiva si irevocabila in iunie 2014) pronuntata in aprilie 2014 majorarea pensiei de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major lulita lulita in urma divortului copii mi-au fost dati spre crestere si ingrijire,fiica mea a devenit majora dar e inca eleva in ultimul an la liceu si o sa uremeze si o ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa majorat Katyca Katyca Buna ziua, Parintii mei sunt divortati. Eu, respectiv mama mea, am primit pensie alimentara conform hotararii judecatoresti. De curand am implinit 18 ani, ... (vezi toată discuția)