avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara copil major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara copil major

in urma divortului copii mi-au fost dati spre crestere si ingrijire,fiica mea a devenit majora dar e inca eleva in ultimul an la liceu si o sa uremeze si o facultate ,ce trebuie facut pentru a primi in continuare pensie alimentara daca in sentinta e stipulat ca doar pana la implinirea majoratului beneficiaza?
Cel mai recent răspuns: Serban Tanase , Consultant asigurari 06:12, 15 Martie 2010
Fiica dvs.poate sa il dea in judecata pe tatal ei pentru a-i plati in continuare pensia alimentara.Are dreptul la aceasta pensie pana la implinirea varstei de 26 de ani,in cazul in care isi continua studiile.Faptul continuarii studiilor trebuie dovedit.
Fiind deja majora, fiica dvs.,poate formula personal actiune pentru obtinerea unei pensii de intretinere,atasand la actiune dovada de la unitatea de invatamant pe care o urmeaza.
Conform legii,aceasta beneficiaza de pensie de intretinere,pana la terminarea studiilor,dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani.
Fiind deja majora,fiica dvs. trebuie sa formuleze personal actiune pentru obtinerea pensiei de intretinere!La dosar odata cu actiunea trebuie sa depuna un inscris(adeverinta de la liceu) din care sa reiasa ca este eleva!Dupa ce termina liceul....daca tatal nu plateste...trebuie sa deschida alta actiune la care sa ataseze inscris doveditor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara apr0ape_om apr0ape_om Buna ziua, am o nelamurire privind pensia alimentara stabilita pentru fiul meu . Peste 1 luna acesta implineste 18 ani , dar este elev in clasa a XI-a la un ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere dupa implinirea varstei de 18 ani nichedanutz76 nichedanutz76 Sotia mea are o fiica, care a implinit virsta de 19 ani si cu care locuim impreuna.Domnisoara este fata sotiei din prima casatorie, si conform unei sentinte ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)