Poate fi incadrat ca fapta penala urmatorea situatie: sa platesti cuiva sa depuna plangere la politie ca sa spuna adevarul, fiindca si o plangere implica anumite situatii neplacute.
au fost stranse niste semnaturi cu scopul de a se cere primariei amenajarea a unui parc , pe urma cand primaria a prezentat proiectul de amenajara a parcului ( care este teren privat) initiatorul a folosit semnaturile in alt scop si anume a depus o cerere de anularea a autorizatiei de constructie la tribunal si semnatarii apar ca si reclamanti. Am gasit un om dintre cei care au semnat si este de acord sa depuna plangere in numele sau desigur trebuie sa platesc deranjul lui. El va trebui sa spuna purul adevar.
In opinia mea nu trebuie sa se incadreze ca fapta penala,inteleg ca suma pe care i-o platiti,e o suma ptr.deranjul lui.
Insa tineti minte ca si Gigi Becali a platit celor de la U.Cluj ca ei sa joace corect,fotbal adevarat,insa procurorii si judecatorii au gandit altfel,au considerat ca fiind spaga.
Atentie mare! Nu toata lumea vad lucrurile ca dvs.
Nu mi se pare tocmai ilegal, dacă se doreşte scoaterea la iveală a adevărului şi nu altceva, în afara legii. Omul chiar este îndreptăţit să se plângă de faptul că a fost păcălit.Este puţin ciudat ca cineva să primească o recompensă pentru că are curajul să-şi exercite drepturile, dar nu văd nicio faptă penală aici, ar fi bine să se asigure însă că lucrurile pentru care se plânge sunt reale , pentru că , în caz contrar, poate fi pasibil la rândul lui de o acuzaţie de denunţare calomnioasă.
Am mai multe declaratii in acest sens date si de catre ceilalti semnatari in acest sens, aceste declaratii confirma faptul ca au fost inselati si ca respectivi apar ca reclamanti la tribunal chiar daca ei nu au cerut si nu au imputernicit pe nimeni, acestea au fost trimise la dosar prin fax . Oare eu care nu sunt implicat in acesta problema , dar care ma afecteaza direct consecinta acestuia(primaria a suspendat autorizatia fara hot. jud.) pot formula plangere penala?
Plangere avocat
wiki38
Reaclamantul a venit cu avocatul la o sedinta ai caror membri sunt martori in plangerea acestuia,unde a dezbatut cazul si m-a pus intr-o lumina proasta in fata ... (vezi toată discuția)
Speta
nutzzu
in urma cu 6 luni am fost am fost reclamat pt luare de mita .In urma cu o luna am primit NUP,iar in rezolutia respectiva,procurorul constata ca fapta nu ... (vezi toată discuția)