Poate fi incadrat ca fapta penala urmatorea situatie: sa platesti cuiva sa depuna plangere la politie ca sa spuna adevarul, fiindca si o plangere implica anumite situatii neplacute.
Fapta prezentata ar fi infractiune doar in situatia in care se incearca determinarea prin corupere ca o persoana sa dea declaratii mincinoase-art. 261 cod penal(incercarea de a determina marturia mincinoasa).Daca o astfel de incercare devine o reusita, in sensul ca se da o declaratie mincinoasa, fapta reprezinta instigare la marturie mincinoasa.
Despre dare de mita nu poate fi vorba, deoarece in cazul prezentat nu este vorba despre vreun functionar care ar urma sa actioneze in baza atributiilor de serviciu.
Plangere avocat
wiki38
Reaclamantul a venit cu avocatul la o sedinta ai caror membri sunt martori in plangerea acestuia,unde a dezbatut cazul si m-a pus intr-o lumina proasta in fata ... (vezi toată discuția)
Speta
nutzzu
in urma cu 6 luni am fost am fost reclamat pt luare de mita .In urma cu o luna am primit NUP,iar in rezolutia respectiva,procurorul constata ca fapta nu ... (vezi toată discuția)