avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

in conditia in care sunt singurul fiu al parintilor mei, ambii fiind decedati, pot face succesiunea si altfel decat la notar? spunea cineva ca se poate la primarie, cu conditia sa fiu singurul mostenitor . e real ? Va multumesc, cu stima !
Nu! Nu este real! Primarul nu e notar si invers...... :)
Succesiunea se dezbate la notar sau in instanta! In cazul dvs la notar! Competent este notarul de pe raza judecatoriei unde ultimul defunct a avut domiciliu. Veti dezbate dupa amandoi parintii, eliberandu se un singur certificat de mostenitor si veti culege intraga masa succesorala,
Pana in doi ani de la decese nu platiti impozit de1% catre stat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Succesiunea se dezbate doar la notar.
acest răspuns util
Succesiunea se poate dezbate si in instanta....insa nu in cazul de fata!
acest răspuns util
Joha a scris:

Succesiunea se poate dezbate si in instanta....insa nu in cazul de fata!

Raspunsul meu a vizat strict situatia de fata, avand in vedere ca este vorba doar de un singur mostenitor.
Atunci asa trebuia precizat. Avand in vedere ca se scrisese deja raspunsul si rezolvarea spetei, mesajul dvs parea general.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesorala a titlu de proprietate Fvoin Fvoin Dezbaterea succesiunii titlui de proprietate cand cei doi parinti sunt defuncti si sunt amandoi pe titlu (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire goghiu goghiu Buna ziua, A s dori sa ma lamuriti in legatura cu dezbaterea mostenirii, ce documente sunt necesare si care sunt costurile cu aproximatie a acestei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa ... fetita fetita Buna ziua, Am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa de succesiune de mai bine de 30 de ani. Cum se poate vinde aceasta casa stiind ca am fost ... (vezi toată discuția)