Ce fac cand chiriasul nu a achitat chiria 2 luni? I am cerut in scris prin posta si pe email rezilierea contractului si stabilirea predarii apartamentului. Nu am primit nici un raspuns, la adresa nu raspunde nimeni. Pot intra in apartament? Am cheie si chiriasul stie ca o am
Contractul este inregistrat la Anaf, si conform acestuia contractul Se declara nul daca nu achita chiria si cheltuielile de intretinere
Daca ati desfasurat procedura prealabila de notificare obligatie plata,in calitate de locator,notificati oficial locatarul ca pana la data x sa isi ridice bunurile detinute in spatiul cu destinatia de locuit inchiriat si sa puna la dispozitie imobilul
In situatia in care locatarul refuza sa dea curs notificarii,in calitate de locator,intrati in imobil,incheiati proces verbal cu martori cu starea imobilului si a bunurilor existente,consemnati index consum utilitati,eventuale debite inregistrate la asociatia de proprietari
Atentie ! Daca locatarul detine bunuri personale ,se impune sa le precizati in PV,sa le depozitati in vederea predarii catre proprietarul de drept
Notificati oficial locatarul,ca urmare nerespectarii prev contractului de locatiune referitoare la conditiile de reziliere contract,ca urmare a nerespectarii obligatiei in sarcina locatarului de plata chirie/intretinere,urmare a refuzului de solutionare amiabila,incepand cu data x,contractul a fost reziliat,urmand ca locatarul sa ridice eventualele bunuri detinute in spatiul inchiriat