avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in Anglia cu cetatean strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in Anglia cu cetatean strain

ce trebuie sa faca o doamna romanca si un cetatean candian pentru a incheia casatoria lor facuta in Anglia (in dec 2012)? Sa mearga s-o transcrie in Ro? Daca aceasta casatorie nu se incheie/transcrie in Romania, atunci nu ar fi legala?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 07:47, 19 Iulie 2013
Este legala insa va fi recunoscuta de autoritatile romane doar dupa ce este inscrisa / transcrisa in registrele de stare civila romanesti.
Se poate inscrie la consulat sau se poate transcrie in tara, la locul de domiciliu al sotiei iar daca ea a renuntat la domiciliul din Romania, la ultimul pe care l-a avut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria in strainatate (transcriere a certificatului de casatorie este obligatoriu? la consulat sau la comuna de resedinta in ro?) admih admih Buna ziua, Am o nelamurire... Certificatul de casatorie, eliberat in strainatate, UE, trebuie transcris in registrele de stare civila in Romania? Unde? ... (vezi toată discuția)
Casatorie in franta apetra apetra in cazul casatorie cu un cetatean francez in Franta, casatoria este recunoscuta automat in Ro sau trebuie facute formalitati specifice? (vezi toată discuția)
Casatorie in anglia manunicoleta933@yahoo.com manunicoleta933@yahoo.com buna ziua .Va rog sa mi spuneti casatoria in Anglia este recunoscuta in Romania .Baiatul meu a olecat cu prietena lui in Anglia .Daca se casatoresc acolo este ... (vezi toată discuția)