avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatoria in strainatate (transcriere a certificatului ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatoria in strainatate (transcriere a certificatului de casatorie este obligatoriu? la consulat sau la comuna de resedinta in Ro?)

Buna ziua,
Am o nelamurire... Certificatul de casatorie, eliberat in strainatate, UE, trebuie transcris in registrele de stare civila in Romania? Unde? Informatiile din primaria din Ro... spun ca se transcrie international casatoria... in baza acordurilor dintre state... pe site-ul consulatului.. altceva insa... cu obligatii si plati! Cum se procedeaza de fapt?
Va multumesc anticipat?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:54, 31 Iulie 2014
Da, este obligatoriu, v-ati modificat starea civila. Daca nu faceti asta casatoria dvs. nu este recunoscuta de statul roman.
Puteti inscrie casatoria la consulat sau o puteti transcrie in tara la Starea civila de la locul dvs. de domiciliu. Se platesc taxe in ambele cazuri insa in tara este mult mai ieftin.
Eu zic ca site-urile consulatelor sunt puse la punct din punctul asta de vedere insa daca totusi vreti detalii puneti intrebari concrete. Ce nu vi se pare clar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in anglia cu cetatean strain proces_ro proces_ro ce trebuie sa faca o doamna romanca si un cetatean candian pentru a incheia casatoria lor facuta in Anglia (in dec 2012)? Sa mearga s-o transcrie in Ro? Daca ... (vezi toată discuția)
Certificate nastere sua transcriere in ro Miorita34 Miorita34 Buna ziua! Imi puteți spune unde e mai usor de transcris certificatele americane de nastere , in România sau la consulatul Ro in SUA? Noi, parintii, suntem ... (vezi toată discuția)
Divort anglia blackpool blackpool Buna ziua. Sunt casatorita cu un cetatean britanic, casatoria a fost efectuata la Cluj. Divortul nostru se va pronunta pe data de 8 mai. Cand ne-am ... (vezi toată discuția)