Buna ziua!
Imi puteți spune unde e mai usor de transcris certificatele americane de nastere , in România sau la consulatul Ro in SUA?
Noi, parintii, suntem născuți in România, mama cu certicat nastere, BI/CNP, tata doar cu certificat nastere fara CNP.
Certificatul american de căsătorie nu e transcris in România.
Venim in iulie in RO pt 3 sapt si am dori sa ne ajutați cu un sfat daca am avea timp sa transcriem certificatele de nastere ale copiilor nostri in vârsta de 11 si 12 ani si se ce acte avem nevoie sa prezentam in Ro.
Se poate obține transcrierea certificatelor de nașterea fara transcrierea căsătoriei noastre? Ca si 2 parinti necăsătoriți:)
Va multumim!
Va indic a va adresa ambasadei/consulatului. Daca veniti in tara termenul este de 30 zile, iar acum pe perioada aceasta nu se fac acte in regim de urgenta deoarece este foarte aglomerat. De asemenea va indic a solicita tot de la ambasada/consulat (ce aveti mai aproape de domiciliul dvs.) pasapoarte de cetateni romani cu domiciliul in America (CRDS) pentru a nu va mai face griji in ceea ce priveste cartea de identitate. Certificatul de nastere trebuie apostilat.