avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificate nastere SUA transcriere in Ro
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificate nastere SUA transcriere in Ro

Buna ziua!
Imi puteți spune unde e mai usor de transcris certificatele americane de nastere , in România sau la consulatul Ro in SUA?
Noi, parintii, suntem născuți in România, mama cu certicat nastere, BI/CNP, tata doar cu certificat nastere fara CNP.
Certificatul american de căsătorie nu e transcris in România.
Venim in iulie in RO pt 3 sapt si am dori sa ne ajutați cu un sfat daca am avea timp sa transcriem certificatele de nastere ale copiilor nostri in vârsta de 11 si 12 ani si se ce acte avem nevoie sa prezentam in Ro.
Se poate obține transcrierea certificatelor de nașterea fara transcrierea căsătoriei noastre? Ca si 2 parinti necăsătoriți:)
Va multumim!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2021
Miorita34, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:27, 23 Iunie 2021
Va indic a va adresa ambasadei/consulatului. Daca veniti in tara termenul este de 30 zile, iar acum pe perioada aceasta nu se fac acte in regim de urgenta deoarece este foarte aglomerat. De asemenea va indic a solicita tot de la ambasada/consulat (ce aveti mai aproape de domiciliul dvs.) pasapoarte de cetateni romani cu domiciliul in America (CRDS) pentru a nu va mai face griji in ceea ce priveste cartea de identitate. Certificatul de nastere trebuie apostilat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea cetateniei romane pentru copil nascut in sua ilie0001 ilie0001 Buna ziua, Va rog sa ma consiliati in urmatoarea situatie: Am baiatul in SUA, are si cetatenie romana si americana. Acum are un copil nasut in America (mama ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in sua implinit 14, acte necesare pt inscriere certificat nastere in ro michelle66 michelle66 Buna Ziua, Copilul meu este nascut in SUA, a implinit deja 14 ani, eu am dubla cetatenie. Vreau sa inregistrez certificatul de nastere in Romania pentru ca ... (vezi toată discuția)
Certificat de casatorie american transcriere in romania kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti daca stiti cum se poate transcrie in Romania certificatul de casatorie emis in America. Pe internet sunt tot felul de pareri. Se poate ... (vezi toată discuția)