avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Retinere salariala
Discuție deschisă în Executare silită

Retinere salariala

Am de la aceiasi executor bancar 2 retineri pentru 2 carduri.
Care este procentul de retinere din salariu, 1/3 sua 1/2?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:29, 19 Iulie 2013
Nu are importanta faptul ca adresa de infiintare a popririi vine de la acelasi executor. Important este daca executarea a fost ceruta de catre acelasi creditor sau de creditori diferiti. Daca e de acelasi creditor, retinerea este de 1/3, daca sunt creditori diferiti, rerinerea e de 1/2.
De fapt, daca e acelasi titlu executoriu se pune poprire doar pe 1/3, daca sunt 2 titluri executorii diferite, de la acelasi creditor si acelasi executor, se pune poprire pe 1/2.
Cardurile (credit) sunt de la aceiasi banca.
Daca sunt 2, poprirea poate fi de 1/2. Am vazut situatii in care, pentru 3 credite s-a pus poprire pe doar 1/3 din venituri, pentru ca executorul a obtinut o singura incuviintare a executarii silite. Depinde cum aveti noroc. daca se deschide un singur dosar de executare, atunci avem o singura urmarire silita si se pune poprire pe maxim 1/3. daca sunt 2 dosare de executare se pune poprire pe 1/2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silitã de cãtre corpul executorilor bancari iolanda15 iolanda15 Am primit o notificare cesiune de creanţă de la Corpul Executorilor Bancari al unei banci, prin care am fost informaţi că, în baza Contractului de credit ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Poprire cont- doua credite- limita poprire pe salariu tuilleries tuilleries Buna ziua! Am o nelamurire: am poprire pe cont de la o banca.Poprirea se refera la un credit ipotecar si la un credit de nevoi personale.Ambele credite sunt ... (vezi toată discuția)