avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschidere succesiune cu testament autentic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschidere succesiune cu testament autentic

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Decedatul a avut 2 fete, X si Y.
La varsta de 3 ani, X a fost adoptata de o alta familie, si-a schimbat numele si certificatul de nastere.
Decedatul a lasat un testament incheiat in fata notarului prin care lasa averea sa exclusiv lui X. Mentionez ca decedatul nu are sot supravietuitor si nici alti mostenitori, decat pe Y.
X doreste sa renunte la mostenire, care ar fi procedura de urmat dupa Noul cod de procedura civila? Este nevoie de instanta sau se poate rezolva in fata notarului?
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2013
vladion2005, utilizator
Cel mai recent răspuns: vladion2005 , utilizator 10:14, 19 Iulie 2013
X este adoptata cu efecte depline. Deci nu mai pastreaza rudenia cu tatal natural. Poate sa renunte la succesiunea testamentara printr o declaratie autentica la notar, mostenirea culegand o Y in calitate de fiica a defunctului.daca este totul pe cale amiabila succesiunea se dezbate la notar.
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune xyz2012 xyz2012 Buna ziua! Situatia e in felul urmator: Y este mostenitorul testamentar al lui X. X a decedat si nu are mostenitori rezervatari. Intre X si Y nu exista nici ... (vezi toată discuția)
Testament. cum pot intra in posesia lui Renegade333 Renegade333 Am aflat ca exista un testament pe numele meu de la parintii naturali. Familia adoptiva mi-a ascuns acest lucru, sperand sa \\"dau coltul\\" inaintea lor. Cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire Profion Profion O fata este adoptata in Maramures, la 1926. Adoptatorul moare in 1939, iar adoptata - fara urmasi sau testament - in 1979. Nepoata de frate a adoptatei ... (vezi toată discuția)