Am aflat ca exista un testament pe numele meu de la parintii naturali. Familia adoptiva mi-a ascuns acest lucru, sperand sa "dau coltul" inaintea lor. Cu toate ca, la 28 de ani, am dreptul sa stiu cine sunt parintii mei, nici o institutie nu ma ajuta.
Cum pot intra in posesia testamentului?
Dvs ați fost adoptat cu efecte depline, astfel ca pierdeti legătura de rudenie cu părinții naturali. Dacă aceștia v au lăsat Testament acesta este un act secret care își produce efectele la decesul acestora. Dacă este autentic făcut la notar , notarul care va dezbate succesiunea are obligația ca in cadrul dezbaterii succesorale sa verifice un registru de testamente . Atunci dacă acest Testament exista veți fi citat sa va prezentati la succesiune in calitate de legatar nu de fiu.
Oricum testamentul este un act revocabil.
Cineva trebuie sa fie in posesia actului pentru a cere dezbaterea. Nu se va dezbate niciodata daca sunt singurul mostenitor. Despre mama stiu ca a decedat din cauza complicatiilor la nastere.
Cu alte cuvinte, in caz ca nu e autentic, cum fac sa pierd dreptul de mostenitor pentru a fi slabit de rudele vitrege?
Daca mama dvs naturala a murit la nastere ma indoiesc ca a lasat testament. Daca tatal natural mai traieste luati legatura cu el, daca nu mai traieste si stiti ca a lasat testament autentic cu certificatul de deces puteti cere dezbaterea succesiunii. Daca nu este autentic ci olograf trebuie sa intrati in posesia lui se va face expertiza garfoscopica etc... Rudele dvs vitrege sunt singurele rude recunoscute de lege daca sunteti adoptat cu efecte depline, asa cum v am spus mai sus adoptia cu efecte depline rupe legatura cu parintii naturali. Daca pe certificatul dvs de nastere sunt trecuti parintii adoptivi asta inseamna ca adoptia este cu efecte depline si nu maiaveti vocatie legala la succesiunea parintilor naturali ci doar testamentara in calitate de legatar.
Ok, cum procedez, astfel incat: ori eu sa nu mai am drept la nici o mostenire, ori familia adoptiva sa fie dezmostenita? (Nu sunt hotarat pe numele cui sa fac testament, as vrea altceva)
Sa nu acceptati legatul lasat de tatal dvs natural. Dar sunteti sigur ca v a lasat testament?! A decedat tatal dvs natural?!
Nu puteti sa dezmosteniti in totalitate actualele dvs rude, parintii adoptive sunt mostenitori rezervatari. Puteti vinde toti ce aveti si cheltuiti banii.
Mostenire
simionbudeanu
tatal vitreg a decedat anul trecut,si m-a lasat legatar universal fara descendenti,deasemeni i-a lasat mamei mele,legatar cu titlu particular,comform art 899 ... (vezi toată discuția)