avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce sa mai cred ??? - executare silita ipoteci
Discuție deschisă în Executare silită

Ce sa mai cred ??? - executare silita ipoteci

Am o problema cu o banca si nu mai stiu unde sa apelez,am fost la mai multi avocati si fiecare i-mi spune lucruri diferite.Am luat un credit in 2010 pe firma si am girat cu pamantul de sub casa mea si a maica-mi,pamantul fiind pe numele meu nu al firmei.Mama a castigat casa in urma uni partaj succesoral,i-a depagubit pe 2 din care i-a mai ramas un frate carui nici la ora actuala nu i-a dat banii,eu am casa fara autorizatie fiind costruita din 1995 si asa s-e face atunci,este inscrisa la primarie si tot primaria mi-a dat acordul sa costruesc la vremea respectiva,platesc inpozit de atunci la ea.Din cei 500 de mp 166 mp sunt servitute care nu este precizat in contractul de ipoteca. Intrebarea mea este m-a poate executa banca sa raman si fara case.Ce pot face in cazul de fata. :((
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:27, 19 Iulie 2013
Neavand act de proprietate pe casa, nu va pot executa silit pe aceasta.
stefigab a scris:

Am o problema cu o banca si nu mai stiu unde sa apelez,am fost la mai multi avocati si fiecare i-mi spune lucruri diferite.Am luat un credit in 2010 pe firma si am girat cu pamantul de sub casa mea si a maica-mi,pamantul fiind pe numele meu nu al firmei.Mama a castigat casa in urma uni partaj succesoral,i-a depagubit pe 2 din care i-a mai ramas un frate carui nici la ora actuala nu i-a dat banii,eu am casa fara autorizatie fiind costruita din 1995 si asa s-e face atunci,este inscrisa la primarie si tot primaria mi-a dat acordul sa costruesc la vremea respectiva,platesc inpozit de atunci la ea.Din cei 500 de mp 166 mp sunt servitute care nu este precizat in contractul de ipoteca. Intrebarea mea este m-a poate executa banca sa raman si fara case.Ce pot face in cazul de fata. :((

Aici sunt mai multe probleme: In primul este nevoie sa stim care este caltiatea dvs: de garant, codebitor, avalist...?!

Si in legatura cu casa, executorul va face interogare la organul fiscal de la domiciliul dvs si daca sunteti in evidenta acestuia puteti sa fiti sigur ca va vinde inclusiv casa.
Eu sunt Fidejusor,garant,reprezentant legal si mama este fidejusor.
Va poate urmari atunci sub toate formele...o sa urmareasca si casa mamei cu siguranta.
Pe mine ma intereseaza daca m-a pot trezi cu lucrulile in strada,daca poate sa vanda la licitatie tot?Va multumesc pentru raspuns.:bow:

Alte discuții în legătură

E posibila executarea altor bunuri decat imobilul ipotecat? ancristida ancristida Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Daca cineva nu-si plateste creditul ipotecar si intra in executare silita, se executa doar imobilul ... (vezi toată discuția)
Cum oblig banca sa execute bunul? ralo ralo buna ziua! am contractat un credit pe societate si am ipotecat un teren pentru acest credit si avalizat un bilet la ordin. Din mai multe motive nu s-a mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita naepot naepot Ipoteze Creditul este garantat cu ipoteca pe imobilul garantului. Titularul nu mai poate plati si ajunge la executor. Garantul este de acord cu vanazarea ... (vezi toată discuția)