Am si eu o intrebare: acum ceva timp am achizitionat o masina, am bagat multi bani in ea, fiindca mereu se defecta si astfel i-am spus proprietarului ca pana nu rezolv motorul masinii si ce nu mai functiona nu o voi trece pe numele meu. Tin sa mentionez ca i-am platit in fiecare an impozitul pe masina si nici nu i-au venit acasa amenzi sau mai stiu eu ce de pe urma mea. In cele din urma am facut cu individul un contract de vanzare-cumpararere(valabil 30 de zile) ca mai apoi urmand sa imi trec masina pe numele meu. Rabla s-a defectat din nou, stand pe tusa cu ea vreo 6 luni. M-a dat la politie ca daca nu trec masina pe numele meu mi-o ia si etc, etc amenintari. Am primit termen 30 de zile in care aveam 2 optiuni: 1. Ori treceam masina pe numele meu si 2. O vindeam si ma scapam de ea. Asta s-a intamplat in octombrie 2011. Astfel ca am vandut-o. I-am dat numele, nr de telefon si adresa proprietarului masinii, acesta care a cumparat-o de la mine, urmand sa il contacteze pe stapan. Acum vreo luna proprietarul masinii m-a cautat si i-am spus cu frumosul ca masina am vandut-o, iar acesta m-a amenintat ca ma da in judecata. Intrebarea este: este posibil sa o faca? Sub ce criteriu? Ca am vandut masina?! Astept un raspuns urgent!!!
Aspectele mentionate sunt nerelevante in raport de posibila actionare in instanta din partea vanzatorului
Ati primit certificatul fiscal?
Ati inregistrat auto pe rolul dvs fiscal?
Daca In cele din urma am facut cu individul un contract de vanzare-cumpararere,
respectiv ati devenit proprietar de drept al auto,de ce I-am dat numele, nr de telefon si adresa proprietarului masinii, acesta care a cumparat-o de la mine, urmand sa il contacteze pe stapan.
Din expunerea dvs rezulta ca nu ati finalizat procedura de inmatriculare auto,respectiv in cartea de identitate si talon a ramas proprietar persoana de la care ati achizitionat dvs auto,situatie in care acesta este indreptatit sa ridice pretentii,eventual sa va actioneze in instanta de judecata
Tin sa mentionez ca nu am primit certificat fiscal. Am cumparat masina de la el, aceasta nu a prea functionat, astfel ca dupa o perioada am decis sa o vand, insa nu am trecut-o pe numele meu deloc, facusem candva un contract valabil 30 de zile, dar masina nefunctionand am decis sa o vand. Din spusele dvs inteleg ca pot fi dat in judecata pentru aceasta? Ce as putea pati in cazul in care acest om face acest lucru?
Iar celui caruia i-am vandut ulterior masina, i-am dat datele de contact ale proprietarului masinii pentru a putea sa isi inscrie masina pe numele lui.
Omiteti aspectul esential ca vanzatorul auto,dupa ce s-a achitat de obligatiile aferente incheierii contractului de vanzare cumparare auto,urmare a nefinalizarii de catre dvs a procedurii de inmatriculare - cu respectarea termenului de 30 de zile, in fapt vanzatorul de buna credinta a ramas inregistrat in evidente proprietar al bunului auto,a ramas sa detina responsabilitatea de proprietar asupra unui bun care,nu il detinea in fapt si in drept,nu il utiliza si care la un interval de 2 ani de zile s-a trezit ca un tert ii solicita documente pentru tranzactionare autovehicul pe care nu il detine
Auto
maier
buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la ... (vezi toată discuția)